Ина Кънчева, Людмил Ангелов и Ицко Финци ни канят на „Огледало – кабаре и други истории“ на 15 юни във Военния клуб

Ина Кънчева, Людмил Ангелов и Ицко Финци ни канят на „Огледало – кабаре и други истории“ на 15 юни във Военния клуб

Оперната прима Ина Кънчева, пианистът Людмил Ангелов и актьорът с цигулка Ицко Финци ни канят на „Огледало – кабаре и други истории“ на 15 юни в Централния военeн клуб. „В кабарето витае дух на свобода. То е място за смела сатира, ирония и провокация. В него звучат песни за парадоксите на живота. За уж познатите неща, но погледнати през чудновата призма. Точно от такива дръзки песни е програмата на нашето кабаре, от композитори като Курт Вайл, Арнолд Шьонберг, Ерик Сати, Уилям Болком, Стивън Зондхайм, Самуел Барбър и др. по текстове от големи умове и разкази за човешки съдби.“ – съобщават от екипа на събитието.

„Нашето кабаре искаме да бъде огледало на обществото. Като жанр то е интерактивна форма на общуване между изпълнителите и публиката и нашето желание е хората да се забавляват, да има диалог по темите, които ще подскажем чрез музиката.“ – изрази очакването си пианистът Людмил Ангелов в интервю по Джаз ФМ.

Репертоарът на спектакъла е по албума на Ина Кънчева и Людмил Ангелов, който ще бъде представен на събитието и който включва песни от първите изяви на кабарето до днешни дни. „Това е прекрасен букет от най-различни стилове в кабарето, като даваме на хората голямо разнообразие от теми.“ – каза Людмил Ангелов в студиото ни. Заглавието A Little Night Music прави препратка към Моцарт, но също и към обстановката на кабарето. И освен това, както обяснява Людмил Ангелов: „Това са кратки песни, но пълни с изключително съдържание.“

Спектакълът ще е възможност по нов начин да погледнем към себе си към хората около нас, както казва Людмил Ангелов: „Кабарето е възможност в сатира да бъдат показани взаимоотношенията между хората, както и много от аспектите на живота и на обществото. Така че нека първо ние да се огледаме в огледалото и да видим себе си, а след това да погледнем и останалите. Много се надяваме и хората да участват с реплики и с реакции.“

Пред Класик ФМ певицата Ина Кънчева сподели: „Нашата мисия е в това бързо съвременно развитие на света да намерим нови подходи чрез репертоара, представянето или нови интерпретации. Затова кръстихме нашето представяне „Огледало – кабаре и други истории“ – огледало на обществото, на съвремието. Кабарето е място за сатира, но искаме в тази юнска вечер да внесем реминисценция и носталгия по пищността, екстравагантността на кабаретата от Париж и Берлин и да доведем хората до желание за радост от живота“.

„Ще се държим свободно, ще се забавляваме, ще си вземем напитка, ще си запалим цигара, ще споделим усмивка. В ситуация на музикална илюзия, публиката не е само зрител. Тя е част от кабарето, споделяща иронията със самaтa себе си, наслаждаваща се на изобилието от изразни средства.“ – описват атмосферата на предстоящото „Огледало – кабаре и други истории“ творците, които ще ни го поднесат. Изобразителните видения в кабарето са на художничката Тита Койчева, а драматургичните подсказки – на режисьора Лиза Боева.

От екипа на спектакъла ни обещават „вълнуващ свят, някак приказен и нереален, театрално-пищен, разточително-показен, понякога ликуващ, често носталгичен...“

  • „Огледало – кабаре и други истории“ е в Централен военен клуб на 15 юни от 19:30 ч. Организатори са фестивалът „Пиано екстраваганца“ на Людмил Ангелов и фондация „Културни перспективи“ на Ина Кънчева. Джаз ФМ е медиен партньор. Предварителна продажба на билети тук.
  • Интервюто на Светослав Николов с Людмил Ангелов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.