Хосе Карерас с най-вълнуващото от оперния свят на 11 май в „Арена Армеец“. Спечелете покана за двама!

Хосе Карерас с най-вълнуващото от оперния свят на 11 май в „Арена Армеец“. Спечелете покана за двама!

С любими на публиката оперни бисери великият испански тенор Хосе Карерас ще зарадва почитателите си у нас на 11 май в зала „Арена Армеец“. Това ще е последният концерт на Балканите на голямата оперна звезда. Диригент ще бъде Давид Хименес. Организатор е АРТ БГ. Джаз ФМ е медиен партньор. Билети се продават в мрежата на Eventim на цени от 50 до 100 лв, а ВИП местата са на цена от 180 лв. Концертът в София е за публиката у нас, в Румъния и Македония.

През тази седмица чрез обаждане на телефон с номер *7576 (цената е съобразно Вашия тарифен план) и верен отговор на въпроса можете да спечелите покана за двама за събитието. Ще раздадем общо пет такива пропуска. С общите условия на играта можете да се запознаете тук.

Един от Тримата тенори (заедно с Лучано Павароти и Пласидо Доминго), известен с пучиниевите и вердиевите си партии, Карерас оставя ярка следа в света на класическата и популярната музика. Първото му публично изпълнение е на La donna è mobile, когато той е едва осемгодишен. На 11 год. вече се изявява в реномирания барселонски театър „Лисеу“ в опери на Мануел де Фая и Пучини. Учи в консерваторията в родния си град и през 1970 г. дебютира в централни роли в „Набуко“ (Верди) и „Норма“ (Белини). В „Норма“ привлича вниманието на изпълнителката на главната роля – сопраното Монсерат Кабайе, която го кани да пеят заедно в „Лукреция Борджия“ на Доницети. Това е първият огромен успех на Карерас.

През 1972 г. Карерас дебютира в САЩ в ролята на Пинкертън от „Мадам Бътерфлай“, през 1973 г. – в Лондон, през 1974 г. – във Виена. На 28 години в репертоара му вече има 24 заглавия. През 1992 г. пее на Олимпиадата в Барселона. На киноекрана той претворява живота на Хулиан Галяре.

Хосе Карерас е носител на много отличия за своето творчество, а сред тях са Златен медал на каталунското правителство (1988 г.), „Принц на Астурия“ (1991 г.) и други. На 22 септември 2006 г. той откри във Фуенлабрада театър, който носи неговото име.