Хитовете на Арита Франклин в нова светлина: в A Brand New Me гласът й от оригиналните сесии сияе в аранжименти на Кралския филхармоничен оркестър

Хитовете на Арита Франклин в нова светлина: в A Brand New Me гласът й от оригиналните сесии сияе в аранжименти на Кралския филхармоничен оркестър

Вечните песни на Арита Франклин ще чуем в симфонични аранжименти в новия албум на дивата A Brand New Me. Така звукозаписната й компания Rhino ще отбележи половин век от началото на съвместната работа, с която Арита си спечели статута на Кралица на соул музиката. Новите аранжименти са изсвирени от Кралския филхармоничен оркестър в студиото „Аби роуд“ в Лондон, а групата на беквокалистите се води от Пати Остин. От Think през I Say A Little Prayer до Respect и Let It Be – албумът ще предложи акценти от кариерата на Арита с гласа й от оригиналните звукозаписни сесии. Щастието да чуем тези записи ще имаме на 10 ноември.

A Brand New Me: Aretha Franklin With The Royal Philharmonic Orchestra

1. Think
2. Don’t Play That Song (You Lied)
3. I Say A Little Prayer
4. Until You Come Back To Me (That’s What I’m Gonna Do)
5. A Brand New Me
6. (You Make Me Feel Like) A Natural Woman
7. Angel
8. Border Song (Holy Moses)
9. Let It Be
10. People Get Ready
11. Oh Me Oh My (I’m A Fool For You Baby)
12. You’re All I Need To Get By
13. Son Of A Preacher Man
14. Respect

Във версия от 12 песни албумът ще излезе на плоча. Той ще се разпространява и дигитално.

Това е трети албум от поредицата на продуцентите Ник Патрик и Дон Рийдман, в която гласовете на легенди се наслагат върху симфонични аранжименти, изпълнени от Кралския филхармоничен оркестър. Първите две издания бяха посветени на наследството на Елвис Пресли, като от новия албум бяха продадени над 1 500 000 екземпляра. Патрик заявява „Има причина Арита Франклин да бъде наричана Кралицата на соул музиката.“ Рийдман споделя личните си пристрастия: „Бях на 15 години, когато по радиото чух Rock-A-Bye Your Baby With A Dixie Melody. Песента ме плени със своята мощ, със соул звука... Пристрастих се към Арита – пристрастен съм и до днес!“ Той определя продукцията като „мностранна и свежа“.

Албумът A Brand New Me: Aretha Franklin With The Royal Philharmonic Orchestra ще бъде на музикалния пазар у нас от „Орфей мюзик“ – изключителен лицензиант на Warner Music International.

Арита Франклин проправи път – улица в Детройт вече носи нейното име

Догодина Арита Франклин ще предложи и албум с изцяло нов музикален материал, след което официално ще се оттегли от сцената. Фокус на прощалния диск ще бъдат съвместни изпълнения с любими музиканти. Песните със Стиви Уондър и Лайнъл Ричи ще са специално написани от тях оригинали, дуетът с Елтън Джон ще е по песента Your Song, а в проекта ще участва и цигуларят Ицхак Пърлман. Последната изява на Арита в Детройт разтревожи почитателите й: тя се появи на сцената с огромно закъснение, изглеждаше в крехко здраве и не изпълни планиран бис.

Арита Франклин обяви оттеглянето си от сцената, но обещава нов албум с продуцент Стиви Уондър

Арита отдавна говори за предстоящ край на музикалната си кариера, но ясно заявява, че няма да скъса с музиката: „Няма да ходя никъде, но няма да седя и да не правя нищо. Това няма да е добре.“ Тя допълни, че ще участва понякога в избрани събития – „по едно на месец“, постави си ограничение тя.