Хилда Казасян с още един член на семейството за рождения си ден, чака края на епидемията, за да ни представи нова програма

Хилда Казасян с още един член на семейството за рождения си ден, чака края на епидемията, за да ни представи нова програма

Вкъщи със скъпата й дъщеря и с новия член на нейното семейство – така Хилда Казасян посрещна рождения си ден. За пристигането на Бингли у дома казва: „По-спонтанно нещо не съм правила!“ Двете с дъщеря си решават да си купят йоркшир, а целият ден на празника й минава под знака на това той да стане част от живота им и от техния дом. „Занимавах се само с него, освен с това да вдигам телефона.“ – казва усмихната певицата. Тя твърди, че никога не е имала специално отношение към рождения си ден и сега дори неин приятел се шегува, че с чиста съвест може да остане само със семейството си у дома. Двете с дъщеря си много стриктно спазват всичките изисквания на социалното дистанциране. „Двете с дъщеря ми сме зодия Овен и благодарение на новото същество вкъщи надмогнахме чувството, че ти е отнето правото да правиш това, което искаш. Имаме много работа с новия член на семейството.“ – споделя за промяната Хилда.

Кръстник на Бингли е дъщеря й, която преди седмица прочита „Гордост и предразсъдъци“. Той веднага се чувства у дома си. „Тази сутрин, като се събудих, обикаляше хола, докато онзи ден лайсните на паркета между стаите му бяха непреодолимо препятствие и се чудеше какво да направи.“ Така Бингли ни кара да се замислим по въпроса за границите и прекрачването им. „Смятам, че всичко това, което се случва – дай Боже да минем по най-лекия начин – ще промени някъде в подсъзнанието ни, може би без да си даваме сметка, целия свят за много добро. И много граници, които бяха прескочени, ще си дойдат на местата си вътре в нас. Много граници се прескочиха, много ценности се забравиха, върху които сега принудително се замисляме. Ще отсеем много ненужни неща от себе си, ще оценим много неща в себе си.“ – убедена е Хилда Казасян.

Сега сме в изцяло нова ситуация и затова реагираме „на чисто“, когато правим избори, внимателно и осъзнато преценяваме дали това, което ще направим, ще ни отведе към добро или не. „Доброто е толкова силно заложено във всяко човешко същество, няма как в екстремна ситуация да не излезе то. И аз много разчитам на това.“ – вярва Хилда Казасян. Според нея ще е неминуемо после тази реакция да остане завинаги нашата, когато вземаме решения.

Точно преди налагането на ограниченията Живко Петров и Христо Йоцов преработват нейната филмова програма в аранжименти с щрайх. Успяват само да направят репетиция в Плевен в навечерието на национално турне. „Това е такова настръхващо преживяване! На мен ми се случва за първи път аз да участвам и през цялото време да съм настръхнала. Знаеш какви огромни музиканти са те, но не очаквах да е толкова хубаво. Безумно съм щастлива!“ – връща се само няколко седмици назад във времето Хилда Казасян. А в последните два дни взема категорично решение: „Това е нов живот за програмата и трябва задължително в този вариант да я запишем и да я издадем в албум. Въпрос на време е.“

И тъй като има шанса да прави само нещата, които абсолютно обича (това тя оценява като изцяло своя заслуга), в принудителния престой сега използва възможността да отдъхне. „Трябва да извлечем най-доброто от ситуацията. Затова оставям своя мозък да почине.“ – казва Хилда Казасян с усмивка, а в погледа й някъде наоколо със сигурност се оглежда и Бингли.

  • Интервюто на Светослав Николов с Хилда Казасян от предаването „Джаз ден“ на 31 март можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Снимки: фейсбук страницата на Хилда Казасян.