„Хасково Jazz“ за 22-ри път с 12 концерта, 3 джемсешъна и ред съпътстващи събития

„Хасково Jazz“ за 22-ри път с 12 концерта, 3 джемсешъна и ред съпътстващи събития

Тази седмица в Хасково се провежда 22-то издание на „Хасково Jazz“. Програмата съдържа 12 концерта, включително премиери на нови проекти и албуми. Сред акцентите са концертът на „Акустично джаз трио“ днес със солисти Венци Благоев и вокалистката Мария Арнаудова, проектът на Желязка Белчилова с Александър Леков в сряда, концертното изпълнение на албума Some Story на Димитър Льолев в четвъртък, когато и ще бъде изявата на пианиста Дейвид Бъркман от САЩ с Мартин Ташев, Димитър Льолев, Васил Хаджигрудев и Никола Горялов. В петък Мирослава Кацарова ще е на сцената с Мирослав Турийски и Младен Димитров, а в събота ни очаква премиерата на новия албум Into the Future на Страхил Гайдарски с Димитър Карамфилов и Христо Йоцов. В основната програма гостуват и музиканти от Полша, Унгария, Турция и Франция. В четвъртък, петък и събота ще има джемсешъни, водени от Станислав Арабаджиев. Във фестивала тази година участват общо 39 музиканти.

Новото издание на „Хасково Jazz“ започна с откриването на изложба плакати на Минко Димов, включва прожекция на филма „Пара над реката“ (Чехия/Словакия) на 26 септември, както и концерт на открито на Благоев/Арабаджиев/Русев трио на 28 септември.

Всички събития са безплатни за публиката.

Организатор на „Хасково Jazz“ е „Джаз клуб Хасково“ с подкрепата на Община Хасково. Част от проявите са със съдействието на Полския институт в София, Посолството на САЩ в България, Посолството на Унгария и Унгарския културен институт, както и Чешкия център. Местният бизнес също активно се включва в подкрепата на форума.

Джаз ФМ е по традиция медиен партньор на мащабното начинание, което с много любов се организира от Димитър Русев.

Пълната програма на „Хасково Jazz“ можете да видите в афиша по-долу.