Грегъри Портър издава нов албум в началото на май. Чуйте първите два сингъла от проекта

Грегъри Портър издава нов албум в началото на май. Чуйте първите два сингъла от проекта

За радост на многобройните си почитатели Грегъри Портър обяви издаването на новия си албум. Take Me To The Alley, който излиза от каталога на Blue Note Records, ще бъде официално на пазара на 6 май - рождената дата на майката на вокалиста. От края на миналата седмица дискът може да бъде поръчан предварително в интернет, като при поръчката меломаните получават първите два сингъла - Holding On и Don’t Lose Your Steam. Новият албум на вокалиста излиза 3 години след Liquid Spirit – проектът, който превърна Грегъри в световна звезда и му донесе награда „Грами“.

Take Me To The Alley е записан през есента на миналата година в Ню Йорк. Дискът включва 12 оригинални песни, които са написани от Грегъри Портър или в сътрудничество. В Take Me To The Alley вокалистът продължава съвместната си работа с продуцента Камау Кениата, а в записите участват пианистът Чип Крофърд, който е и музикален директор, Аарън Джеймс (бас), Иманюъл Харолд (барабани), Йосуке Сато (алт саксофон) и Товон Пеникот (тенор саксофон). В някои от песните се включват вокалистката Алисия Олатуджа, тромпетистът Кион Херолд и органистът Ондржей Пивец.

Първият сингъл от предстоящия нов албум на Грегъри Портър е песента Holding On. Всъщност тази композиция е добре позната на публиката в изпълнение на вокалиста и електронното дуо Disclosure, което я включва в своя проект от 2015 г. Caracal. Грегъри решава да направи своя версия на хита, в чието създаване самият той участва. „Реших да изпълня песента по начин, по който бих я записал за свой проект.“ – казва Портър, изхождайки от това, че независимо от стила на изпълнение в една песен важни са текстът и идеята.

Вторият сингъл Don’t Lose Your Steam е посветен на 3-годишния син на Грегъри Портър, а текстът на песента окуражава слушателя да остане верен на своите цели въпреки трудностите, които среща по пътя. Портър разпространи версия на Don’t Lose Your Steam, записана на живо в Capitol Studios.