Грегъри Портър и Комън с песен в подкрепа на бежанците

Грегъри Портър и Комън с песен в подкрепа на бежанците

60 милиона насилствено разселени. 70% от бежанците прекарват в лагери средно по 17 години. Половината мигранти са на възраст под 18 години. Тази мрачна статистика за света ни днес открива видеото към песента на Грегъри Портър и Комън Running (Refugee Song), посветена на един от най-големите глобални проблеми.

На фона на кадри от военни конфликти и опустошения текстът представя убития от изстрелите на оръжия нормален живот на обикновени хора. „Без дом, без училище, без бъдеще... „Сами ли сме?“ Отговорете: „Не!“ Бягайки, те ще се завърнат у дома.“ – се пее в песента.

Running (Refugee Song) е създадена от трима приятели – певицата и социална предприемачка Андреа Пицикони, удостоения с „Грами“ тромпетист и продуцент на записи с платинен статус на продажби Киън Харълд и бизнесмена и политически стратег Джонатан Райнага. Тя бе разпространена в Световния ден на бежанците – 20 юни. Песента се изтегля срещу дарение чрез специално създаден за целта сайт, като молбата на инициаторите е финансовата подкрепа да е от поне 5 долара. Приходите ще бъдат предоставени на реномирани световни организации, които имат във фокуса на своята дейност подпомагането на бежанците. Парите от кампанията приоритетно ще се използват за образование на децата, за предоставяне на хуманитарна помощ и за застъпничество в световен мащаб за бързото изготвяне на планове за осигуряване на временен подслон.

„Тази трагедия отеква у всички нас. Благодарен съм, че имах възможността да дам гласа си на тези смели оцеляващи. Надявам се повече хора да изтеглят песента, за да осигурим пари, от които има жизнена нужда, за да кажем на тези хора, че към тях изпитваме единствено любов.“ – каза Грегъри Портър.

Снимка: фейсбук профила на Грегъри Портър