Големият гръцки певец Йоргос Даларас пристига в България заедно с Аспасия Стратигоу

Големият гръцки певец Йоргос Даларас пристига в България заедно с Аспасия Стратигоу

Създалият съвместни проекти с Пако де Лусия, Ал Ди Меола, Ариел Рамирес, Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Горан Брегович и много други гръцки музикант Йоргос Даларас пристига в България за концерт на 5 август в Созопол. Звездата ще излезе на сцената с популярната Аспасия Стратигоу. Двамата идват у нас по покана на фондация „Солей“ и с подкрепата на община Созопол. Концертът ще се проведе на „Арена Созопол“ от 20:30 часа.

Йоргос Даларас е роден през 1949 г. в Неа Кокина (Пирея). Първите му изпълнения са в стил лаика, ребетика и димотика. Работи с едни от най-известните личности в музикалното изкуство, между които композиторите Микис Теодоракис, Манос Хадзидакис, Калдарас, Лоизос, Маркопулос, Пану и много други. С гъвкавия си глас и силно сценично присъствие Йоргос Даларас става много популярен в цял свят. Гръцкият изпълнител идва за първи път у нас в момент, когато вече е продал 15 милиона екземпляра от своите албуми, изнесъл е стотици концерти, имал е десетки турнета в цял свят.

Билети за концерта на Йоргос Даларас и Аспасия Стратигоу от 50 и 60 лева все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн тук.