Funday на още три адреса и с нова Арт академия

Funday на още три адреса и с нова Арт академия

Вече шест години нова перспектива към ученето дава девизът на образователната програма Funday „Учим английски език, забавлявайки се.“ В продължение на пет часа всяка събота (с осигурен топъл обяд) в контекст и в реални ситуации децата усвояват английски език, обогатявайки знанията си за света и спортувайки, водени от учители, за които английският е майчин език. През лятото Funday прераства в Summer Adventure, а от новата учебна година порасналите вече деца развиват таланта си в Art Academy.

„С Funday детето на възраст от 4 до 12 години усвоява английски език по най-правилния начин – чрез преживяване, чрез игра. Най-съществената задача на училището днес е то да е привлекателно място. Така е във Funday, където пет часа правим ученето на английски език истинско приключение.“ – посочва в студиото ни Елена Немцова. Възпитаниците усвояват знания в контекст – техните занимания са организирани в конкретни теми, като водещите тази година са опазване на природата и грижа за здравето. „Децата научават факти за света, за природни забележителности. Голям акцент е екологията. Всичи тези теми от нашето ежедневие са изключително важни. Тъй като децата работят с чуждестранни преподаватели и трябва да се справят в нова езикова среда, имаме случаи, когато само за един срок – 15 съботи, те проговарят на английски, дори започват да мислят на английски.“

Програмата съчетава представянето от носители на езика на интересни теми, включва изкуства – танц, приложни дейности и други, както и спорт. „След тези пет часа, когато излязат от училище, те дори говорят на родителите си на английски език, което е и целта на програмата. Чужд език трябва да се учи точно, както се възприема майчиният – първо го проговаряш, после се ограмотяваш. Funday се утвърди като любимо за децата място, на което те общуват, забавляват се и напредват изключително много по английски език. Когато родителят дойде да си вземе детето след пет часа, то е обогатено със знания, с умения и с щастие!“ – описа преживяването Елена Немцова.

Заради големия интерес тази година Funday открива още три бази. Освен на обичайния адрес на ул. „Градина“ № 23 в кв. „Киноцентър III“, децата се събират още на ул. „Росица“ № 12 в кв. „Оборище“, на ул. „Отец Паисий“ № 47 в кв. „Възраждане“ и на ул. „Мур“ № 15 в кв. „Манастирски ливади“.

Напредналите във Funday деца от тази година могат да развиват таланта си във Funday Art Academy. Академията е за деца от 10 до 15-годишна възраст. „Композирахме програма, която да е място за споделяне и там децата да развиват своите таланти и интереси в шест артистични направления.“ – казва Елена Немцова. Модулите са „Актьорско майсторство – драма и фентъзи“, „Музикална творческа работилница“, „Операторско майсторство и монтаж“, „Графичен дизайн и анимация“, „Съвременен танц“, „Джаз балет“.

„Изкуството е универсален ключ всяко едно дете да намери себе си, да открие интересен начин да споделя своите чувства, виждания и емоции със свои връстници. Защо да не очакваме, че от тук ще излезе голяма звезда, която ще тръгне по червения килим?!“ – очаква постиженията на възпитаниците Елена Немцова.

Заниманията са по четири часа в събота и ще завършат с обща продукция. „Участниците ще напишат сценария за спектакъла, ще го режисират, актьорите ще играят, балетистите ще танцуват, а операторите ще заснемат спектакъла. Така че това ще е синкретичен продукт от тези 25 съботи през годината. Всичко е обвързано в контекста на щастливо детство, полезно изживяна събота и много, много усмивки във Funday Art Academy.“ – обещава Елена Немцова.

  • Интервюто на Светослав Николов с Елена Немцова можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Платена публикация