FUNDAY: „Да научим английски език, докато се забавляваме!“

FUNDAY: „Да научим английски език, докато се забавляваме!“

„Да научим английски език, докато се забавляваме.“ – това е мотото на FUNDAY. Всяка събота с деца от 5 до 12-годишна възраст работят опитни преподаватели от Великобритания и Съединените щати, като интерактивната методика на преподаване има за цел да развие способността на малчуганите да общуват свободно на английски език. Така, в заниманията от 10 до 15 ч. те напредват неусетно по английски език без учебници, тетрадки и домашни – само с помощта на мултимедия, виртуални пътешествия, работа по проекти, разнообразни експерименти и свободна комуникация. Това прави FUNDAY мечтаната събота за всяко дете, казват от екипа на базата на тригодишния опит досега.

Всяка събота е различна, диманична и много забавна. С грижливо подбраните и близки до детската същност теми децата обогатяват своите знания в различни сфери на човешкото познание – космос, морета, океани, птици, кулинарни пътешествия и др. В ателиетата по изкуство те усвояват умения в множество приложни техники – квилинг, оригами, декупаж, грънчарство, рисунка върху коприна, флористика, стъклопис, комикси и др. В любимите им часове по спорт те упражняват фехтовка, крикет и бейзбол, но се запознават и с Ла Крос, мини голф, катерене, канго джъмпс, бадминтон и др. Тези часове помагат на децата да усвоят умения в редица нетрадиционни спортове и да изживеят един наситен с емоции и динамика ден. Така FUNDAY превръща съботата в незабравимо и полезно приключение за всяко дете! В рамките на деня се предоставя и топъл обяд.

Боряна, на 9 год., участник в програмата FUNDAY:
Какво е за теб Funday?
Много забавно преживяване за всички деца!
Как се разбирате с преподавателите – те не говорят български?
С тях говорим на английски и така учим, докато играем.
А когато не знаеш някоя думичка?
Обяснявам я с думите, които знам.
И така имаш една научена дума в повече!
Да, защото учителите ни я казват.
Как се сравнява едното учене с другото?
През седмицата ходя в моето училище и в събота мама и тате ме водят на Funday, за да играя и да уча английски.
И тогава се започва – спорт, приложни изкуства, разговори... Рисувате много, нали?
Имаме спорт, имаме музика. Имаме различни спортове – фехтовка, катерене, играем различни игри, даже понякога треньорите разрешават на момчетата да играят футбол. Имаме голяма външна стена, на която се катерим с осигуровка, защото е много висока. Под малката вътрешна стена има дюшек и там можем да се катерим по тавана.


Имаш ли приятели от Funday?
Да, доста.
Защо обичате преподавателите си?
С времето започваме още повече и повече да ги харесваме и да се сприятеляваме с тях. Вместо да учим английски по скучния начин, го правим чрез игри и много други забавни неща.
Кое ти е любимото ателие?
Имам няколко. В ателието по флористика в тиква слагаме една гъба и в нея забождаме различни цветя. Ателието по рисуване също ми е много любимо. Там рисуваме понякога и по свободна тема, но в повечето случаи рисуваме по тема.

„Всяка събота е посветена на различна тема, която е близка до детските интереси. Тази година ще си говорим за животните по света, за морските обитатели, за морета и океани, за карнавали, за културите по света, за здравословното хранене, за култура на храненето, ще имаме тема за кулинарни пътешествия, в която децата ще готвят... Преподавателите работят чрез забавни игри и упражнения, по проекти и с мултимедия. Така децата учат чрез преживявания и знанията се запазват по-дълготрайно в съзнанието им.“ – обясни Даяна Готова от ръководния екип на FUNDAY.

И ученето е забавление, и наученото веднага се прилага в практиката: „С всички знания, които децата трупат под формата на игри в неформална, развиваща ги среда, речникът им се обогатява по различни теми. Това подобрява комуникационните им умения и се надяваме да им помогнем свободно и уверено да използват езика.“ – добавя Даяна Готова.

  • Интервюто на Светослав Николов с Даяна Готова от ръководния екип на FUNDAY и с 9-годишната Боряна, която участва в програмата, можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

FUNDAY започва на 30 септември и продължава до края на учебната година, а регистрацията вече е отворена за всички желаещи да се впуснат в приключението. За ранни записвания до 20 септември има отстъпка от 10%. Абонаментният пакет включва 8 съботи, които могат да се използват в рамките на 3 месеца. След използването на платените часове абонаментът може да бъде продължен.

Можете да научите повече на www.funday.bg.

Платена публикация