Франк Синатра в три десетилетия – негови концертни записи излизат за първи път сега в колекцията Standing Room Only

Франк Синатра в три десетилетия – негови концертни записи излизат за първи път сега в колекцията Standing Room Only

Връзката на Франк Синатра с песента и с публиката е толкова силна, че през кариерата му, обхващаща седем десетилетия, концертите му се разпродават мигновено, а почитателите са щастливи, ако успеят да се снабдят с билет за правостоящи. От този факт идва заглавието на новата колекция Standing Room Only, в която Франк Синатра е представен с три концерта от три десетилетия.

Тя включва втория за вечерта концерт в казино The Sands в Лас Вегас от 28 януари 1966 г., когато му акомпанира Оркестърът на Каунт Бейси. Записът за първи път излиза на диск и ще го представим в четвъртък в дневната ни програма и в All-Time Jazz Masters.

На 7 октомври 1974 г. Франк Синатра пее в зала The Spectrum във Филаделфия, а записът се издава за първи път сега – очаквайте го в петък в дневната ни програма, а след това – в Singn’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. с повторение идната сряда от 21 ч.

Франк Синатра прави ретроспектива на творчеството си пред публиката в Reunion Arena в Далас на 24 октомври 1987 г. Концертът за първи път се издава в цялост сега и го представяме днес в дневната ни програма и в предаването ни за музика на живо „Джаз емоции“ (от 21 ч., с повторение в събота от 19 ч.)

„Въвличам публиката в песента, защото самият аз съм въвлечен в нея. Не го правя умишлено, така се чувствам.“ – обяснява силната си връзка с музиката и със слушателите Франк Синатра.

  • Standing Room Only на Франк Синатра е издаден от Capitol/Universal Music Enterprises и Frank Sinatra Enterprises.

Всички снимки: Frank Sinatra Enterprises