Фламенко жар: Los Vivancos пеят, свирят и танцуват в спектакъла „Етернум” в неделя в София

Фламенко жар: Los Vivancos пеят, свирят и танцуват в спектакъла „Етернум” в неделя в София

Испанската формация Los Vivancos гостува за първи път в България със спектакъла „Етернум”. Той ще бъде представен на 14 декември от 19:30 ч. в Зала 1 на НДК, а организатори на събитието са продуцентските агенции „БГ Саунд стейдж” и „Кийн актс” съвместно с Испанското посолство. Los Vivancos са седмина братя, които притежават невероятна енергия и комбинация от таланти. Те не само танцуват и пеят, но и свирят на различни музикални инструменти, като съчетават горещия ритъм на фламенкото с театрални и акробатични елементи. Спектакълът е с музика, записана от Симфоничния оркестър на Будапеща.

Откакто взимат приза за оригинално изпълнение в Мексико през 2009 г. на конкурса Las Lunas Awards, уникалните танцьори печелят огромен успех в над 30 страни – от Канада до Турция, от Испания до Латинска Америка и в цяла Европа. След участията им в телевизионни програми, като „Най-голямото кабаре на света”, и на форуми като Фестивала за музика и танц в Испания, Los Vivancos работят в Париж с певицата Милен Фармер. В спектаклите си те са истински виртуози в комбинациите на фламенко, модерен балет, акробатика и бойни изкуства. До момента техните изпълнения са били гледани от над 2 милиона души.

Някои ги наричат „Великолепната седморка”, за други те са „Принцовете на фламенкото” – седмината красиви младежи от Los Vivancos хипнотизират публиката със своите изискано шоу, което зарежда с експлозивната си енергия. „За всеки спектакъл, в който фламенко ритъмът е неизменна част, е важна магията, която се създава между публиката и артистите на сцената”, обясни въздействието на групата Елиас Виванкос в интервю на Георги Митов от Класик ФМ.