Филмово лято на морето с музиката от програмата на Мирослава Кацарова Cinema

Филмово лято на морето с музиката от програмата на Мирослава Кацарова Cinema

В следващите дни Мира Кацарова ще представи музикалната си програма Cinema на морето. Филмовата музика, на която е посветен последният проект на певицата, не би могла да има по-подходяща атмосфера за среща с публиката. В топлите летни вечери, по време на красивите морски залези или в края на дългите дни, споделени с приятели край брега, музиката от „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Ново кино Парадизо“, „Говори с нея“, „Черният Орфей“, „Бразилия“ и „Buena Vista Social Club“ ще звучи прекрасно.

Първият концерт от поредицата морски срещи с любимите теми от филми ще се състои на 11 юли в Созопол. Романтичната лятна градина на клуб „Мишел“ ще бъде озвучена от изпълненията на Мира. Този път тя ще представи програмата на Cinema в различен формат и с ново звучене – заедно с пианиста Мирослав Турийски и перкусиониста Младен Димитров. Следващите три морски концерта ще бъдат отново с тяхно участие.

На 12 юли Cinema ще гостува в градината на хотел „Виларте“ в Лозенец, в която гостите спокойно могат да се почувстват като в красива сцена от филм. Под звездите и със залеза на съботното слънце Cucurrucucu Paloma ще звучи на точното място и време.

В неделния следобед, на 13 юли, Cinema ще зарадва гражданите и гостите на Бургас, където ще се състои първото издание на фестивала „Джаз в Бургас“. Концертът на Мира, Младен и Миро ще бъде едно от закриващите събития на феста и ще се състои на остров Св. Анастасия, където са снимани много филми. Това е идеалното пространство, в което да прозвучи пиесата на Енио Мориконе Cinema Paradiso. В програмата на Мира Кацарова това изпълнение си има и великолепен текст, написан от Елин Рахнев.

Морската разходка под звуците на филмова музика ще завърши във Варна. На 16 юли летният клуб „Ментол“ на Централния плаж в града ще посрещне Cinema. Следващата сряда посетителите в клуба ще летят с „Криле на желанието“ и ще се вълнуват от „Един мъж и една жена“.

Фотография: Явор Димитров.