„Фантастико“ и „SOS Детски селища България“ в подкрепа на деца без родителска грижа и деца в риск

„Фантастико“ и „SOS Детски селища България“ в подкрепа на деца без родителска грижа и деца в риск

Платено съобщение

Всеки може лесно да подкрепи помощта за децата без родителска грижа в кампанията „Тя мечтае да остане в своето семейство“ на търговска верига „Фантастико“ и сдружение „SOS Детски селища България“. За трета година те си партнират в социалната инициатива, която предлага на всеки клиент на супермаркетите от веригата да дарят 1 лв. в подкрепа на SOS каузата при плащане на закупените от тях стоки. Дарената сума ще бъде удържана заедно с цената на закупените от клиентите стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон, издаван на касите на „Фантастико“.

Събраните средства ще постъпват по сметка на „SOS Детски селища България“ и ще бъдат изразходвани за предоставянето на качествена семейна грижа за децата от SOS приемните семейства на Сдружението в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна, както и за децата, които са в риск да загубят закрилата на своите родители.

„Фантастико“ избра да подкрепи за трети пореден път SOS каузата, защото вярва, че всяко дете трябва да живее в семейство. Затова и кампанията, в рамките на която всички клиенти на „Фантастико“ могат да помогнат, ще тече под надслов „Тя мечтае да остане в своето семейство“. Кампанията стартира на 28 ноември и ще продължи до 1 януари, като ще обхване цялата търговска верига „Фантастико“, под чиято марка развиват дейност 42 супермаркета на територията на София, Кюстендил и Елин Пелин.

„Радваме се, че с „Фантастико“ правим вече трета кампания и партньорството ни е устойчиво. Предварително благодарим на всички техни клиенти, които ще дарят в подкрепа на SOS каузата, защото така не само даваме шанс на повече деца да растат в семейство, но и гарантираме тяхната уютна семейна Коледа.“ – споделя Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“.

„Ние знаем, че грижата към децата изисква постоянство и дългосрочност. Това е ангажимент, които няма начало и край, а ние много ценим приноса на „SOS Детски селища България“ за децата в риск. Предните ни две кампании, бяха изключително успешни и показаха, че много наши посетители са съпричастни с тяхната кауза. Затова отново ще предоставим възможност на нашите клиенти да подкрепят децата в риск, при посещение на обекти ни.“ Казва Валери Николов, собственик на търговска верига „Фантастико“.

Сдружение „SOS Детски селища България“ е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Организацията е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света. У нас сдружението се грижи за над 800 деца, младежи и техните семейства. Това са децата в SOS приемните семейства в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна, младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново, младежите, които сдружението подкрепя чрез програмата „Начало на самостоятелен живот“, както и децата, които са в риск да загубят грижата на своите семейства и които сдружението подкрепя чрез SOS центровете за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово
www.sosbg.org
https://www.facebook.com/sosbg.org/

Търговска верига „Фантастико“ е семейна българска компания, основана през 1991 г. с откриването на първия си супермаркет в гр. София. Днес компанията управлява 42 супермаркета, като броят им ежегодно расте. Във веригата работят над 3 100 души, които ежемесечно обслужват повече от 3 000 000 клиенти. Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата се развива изключително успешно на българския пазар и е сред водещите в сектора.
www.fantastico.bg
https://www.facebook.com/fantastico.stores