Емблеми на страстната любов: Her идват за концерт в „София лайв клуб“ на Деня на влюбените

Емблеми на страстната любов: Her идват за концерт в „София лайв клуб“ на Деня на влюбените

Любовта, която е в основата на музиката на френската група Her („Нея“), ще ни завладее на концерта им в „София лайв клуб“ на 14 февруари. Точно на Деня на влюбените ще сме за първи път на живо в компанията на сексапилната им музика. Джаз ФМ е медиен партньор.

Още първите им песни се превръщат в хитове – в социалните мрежи, в клубовете, в домовете, изпълнени с любов. Фронтмените на Her флиртуват с музиката си, а клиповете им са безпределно изразителни – толкова, че един от тях е позволен за гледане само от хората в пълнолетна възраст.

Her са германецът Виктор Солф и французинът Симон Карпентие. Her са неустоими

На преден план в музиката на Her е любовта като върховен израз на близост и на желание за физическо съприкосновение на влюбени тела. В основата й обаче са джазът, блусът и соулът, любовта към които изповядват в ритъма на всяка своя песен, в нейната плътност, дори в записан на живо акустичен видео кавър на песента на Сам Куук A Change Is Gonna Come, добавен като скрит трак към най-новата им песен. Виктор и Симон свирят заедно още от ученици, а за оформянето на звука на Her сменят много студиа и музиканти, докато намерят звученето и партньорите, които наистина смятат за свои. Първите си песни записват наведнъж – над 30 за 4 дни, като от тях избират 18, с които да се представят.


Her с песента Five Minutes на фестивала The Great Escape в Брайтън, Великобритания, по-рано тази година. Те бяха участници в програмата „Vevo открития“ 

Поп музика на основата на блуса, джаза и соула

За своите музикални влияния в интервю за The Metropolist Виктор Солф казва: „Много свирех класическо пиано и това ме отегчи. Открих изпълнители като Рей Чарлз и Би Би Кинг, които ме вдъхновиха и запалиха интереса ми към соула. В музиката ни ги има влиянията на артисти като Отис Рединг и „Дъ Дорс“, които за краткото време на своя живот са записвали всичко на живо – извличаме и това. Ако не бяха блусът и джазът, нямаше да свирим. Знам всяка песен на Рей Чарлз.“ „Моят първи инструмент бе саксофонът и заради него слушах много джаз. От там прослушах аренби и хип-хоп. Отегчават ни поп групите, чиито песни са толкова обработени, че в тях няма грешки, но няма и живот.“ – допълва Симон Карпентие.

В музиката на Her присъства онази особена мрачност на мъжете-икони в музиката и киното от 70-те до 90-те, която напоследък осезаемо липсва. Съчетанието на младежка дързост, привидна невинност, безпрекословна настоятелност, неустоима привлекателност и хладна недостъпност определено ги прави силно въздействащи – първото им видео в ютюб има над 1 100 000 гледания за годината от публикуването си насам.

Her в София

Виктор Солф и Симон Карпентие от базираната във Франция група Her ще дойдат в България в компанията на още трима музиканти, както обикновено се изявяват на живо. Организаторите съобщават, че настроението на вечерта ще подгрее BAGERZIEV, дългогодишен резидънт диджей на COMMA Group, както и на Cacao Beach. Очаква се нежните покорители от Her да излязат на сцената към 21:30 ч. Събитието е от поредицата The Shure-Mure Sessions на COMMA Group.

Билети се продават в мрежата на Eventim.bg – онлайн и в „Пикадили“, Office 1, OMV, „ТехноМаркет“, „Технополис“, Usit Colors и „НаТъмно“, както и в Билетния център на НДК.