Елена Немцова: „Знание, усмивки, много спорт и забавления – прекрасно съчетание, което прави толкова привлекателна програмата Funday Summer Adventure“

Елена Немцова: „Знание, усмивки, много спорт и забавления – прекрасно съчетание, което прави толкова привлекателна програмата Funday Summer Adventure“

Най-щастливата лятна ваканция започна на 8 юни със старта на лятното приключение Funday Summer Adventure. „Родителите бяхме изправени пред изпитанието да жонглираме между подготовката на нашия работен процес и нуждата да обърнем внимание на децата вкъщи. Много сме щастливи, че имаме разрешение от съответните инстанции програмата ни да бъде присъствена. Това е едно забавно лято, в което децата напредват по английски език с преподаватели, носители на езика. Децата потъват в тази чуждоезикова среда и по цял ден слушат чуждия език – това е най-добрият начин и да го проговорят.“ – посочи мениджърът на програмата Елена Немцова в интервю по Джаз ФМ.

Методиката на преподаване е структурирана достъпно за децата – учене чрез преживяване, работа по проекти, правене на опити и докосване до различна тема всяка седмица. „12 са прелюбопитните теми, близки до децата, като част от тях са различни за това лято, така че да има нов материал за идващите за поредна година участници. Сред темите са здравословното хранене и начин на живот. Децата ще научат здравословни рецепти, ще приготвят ястия по тях, ще ги хапнат и ще зарадват с нови гозби родителите си. Така сме го обмислили, че децата да могат да изненадат родителите си.“ – описа част от преживяването Елена Немцова. Цял месец от Funday Summer Adventure е посветен на изкуствата – моден дизайн, музика, живопис. Децата ще влязат и в света на най-интересните открития, направили живота ни лесен. Предвидено е посещение на природни резервати за създаване на отношение към опазването на природата.

След петте учебни часа сутрин следобедите са наситени със спортни занимания и с ателиета по изкуства. „Децата се чувстват щастливи и окрилени, защото научават много любопитни факти за света, спортуват и се забавляват.“ – каза Елена Немцова. Групите са формирани по възраст, програмата е за деца от 5 до 12 – 13 години, групите са от до 12 души, всички мерки за безопасност се спазват. А заплатилите до утре за посещения в пет седмици получават шеста подарък.

„Удовлетворението е огромно, защото програмата показва кой е най-правилният начин да се работи с децата на XXI в. – да си близо до тях, да са с преподаватели, които са с голям опит и любов към тях, за да играят и да се забавляват заедно, като неусетно напредват в знанието.“ – посочи мениджърът на програмата. Елена Немцова разказа за случаи как когато децата завършват заниманията си, за да потеглят на пътешествия по света или към морето, плачат и не искат да си тръгват. „Това е най-голямото удовлетворение за нас, преподавателите – да видим как децата са проговорили на английски език и не искат да си тръгват. За децата на XXI в. е важно учене чрез преживяване, много близък контакт, работа по проекти и интересни теми, които да ги вдъхновяват и да провокират тяхното любопитство. Знание, усмивки, много спорт и забавления – това е едно прекрасно съчетание, което прави толкова привлекателна програмата Funday Summer Adventure.“ – каза мениджърът й Елена Немцова.

  • Интервюто на Светослав Николов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.