Ейми Уайнхаус беше увековечена със статуя в деня на рождения си ден

Ейми Уайнхаус беше увековечена със статуя в деня на рождения си ден

В деня, когато Ейми Уайнхаус трябваше да навърши 31 г. (14 септември), в Stables Market в лондонския квартал Камдън беше поставена статуя на певицата в реален размер, направена от скулптура Скот Ийтън. Общинският съвет обикновено дава разрешение за подобни произведения 20 години след смъртта на дадена личност, но в случая с вокалистката са направили изключение.

Бащата на Ейми - Мич Уайнхаус, който ръководеше церемонията, казва развълнуван: "Невероятно емоционално е да видя Ейми увековечена по този начин, а Скот е свършил чудесна работа. Сякаш тя е застинала в един красив момент във времето. Семейство Уайнхаус е много благодарно на Скот и ние наистина се надяваме почитателите на Ейми да харесат статуята. Искаме тя да напомня на всички за таланта и музикалното наследство на Ейми, за което се грижи и Фондацията "Ейми Уайнхаус". Камдън означаваше много за Ейми и обратното. Статуята чудесно се вписва сред шума и тълпата в този район."

Бронзовото произведение на Скот Ийтън е решено в сиво. За своя трибют скулптурът споделя: "Дизайнът не е въз основа на конкретна снимка или конкретен момент, а е следствие от различни влияния. Надявам се, че, влагайки много важни моменти от историята на певицата, статуята успява да улови същността на Ейми."