Eдна от новите звезди на Blue Note Records – Кендис Спрингс, с албум през септември. Чуйте първия сингъл от него

Eдна от новите звезди на Blue Note Records – Кендис Спрингс, с албум през септември. Чуйте първия сингъл от него

На 7 септември една от новите звезди на Blue Note Records Кендис Спрингс издава втория си дългосвирещ албум за компанията. Indigo се появява две години след проекта Soul Eyes. „Толкова се вълнувам, че най-накрая мога да споделя с вас новия ми албум Indigo. Избрах това заглавие, защото изразява перфектно настроението на моята музика – тъмна и мрачна и същевременно с това - нежна и уязвима.“ – с тези думи Кендис Спрингс се обръща към своите почитатели. Американската певица и пианистка допълва още: „В този албум ще ви покажа различните си лица, ще видите каква сложна бъркотия съм. И така: отварям душата си към света. Надявам се, че ще обикнете този албум, колкото го обичам и аз. Вложила съм сърцето си във всяка нота…“

Познавачите й предричат бляскаво бъдеще: запомнете това име - Кендис Спрингс

Indigo включва 13 песни, в които се преплитат джаз, фънк, поп и R&B. В работата по проекта се включват имена като Карим Ригинс (продуцирал Ерика Баду и свирил/ записвал с Оскар Питърсън, Нора Джоунс, Есперанца Спалдинг, Боби Хътчерсън) и Джейми Хартман (продуцент на Rag’n’Bone Man). В един от записите специален гост е тромпетистът Рой Харгроув.

Първият сингъл от проекта е песента Don't Need The Real Thing, която е посветена на това да обичаме себе си, да не се страхуваме да поемем отговорност за живота си и да не допускаме щастието ни да зависи от някой друг. Към Don't Need The Real Thing вече има и видеоклип, заснет в родния град на вокалистката - Нешвил. „Това е най-личният и откровен видеоклип, който някога съм правила – наистина се гордея с него.“ – казва Спрингс.