Един за всички, всички за Криси!

Един за всички, всички за Криси!

9-годишният Кристиян Илиев има спешна нужда от животоспасяваща операция. Тежката диагноза е сарком на Юинг – рядък вид рак на костите. Криси вече започна химиотерапия в ИСУЛ. Лечението ще премине през 6 химиотерапии, лъчетерапия, операция за отстраняване на саркома, трансплантиране на стволови клетки и възстановителни процедури. В този дълъг път детето върви с помощта и подкрепата на приятели и добротворци.

На 11 декември Криси заминава за клиника в Хайделберг, където ще му бъде направен преглед и на база на изследванията ще бъде дадена окончателна ценова оферта за лечението. Първоначалната сума от 100 000 евро вече е събрана, но каузата продължава.

Дарителски сметки:
Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева
IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро
BIC: STSABGSF
Кристиян Георгиев Илиев

Можете да дарите и чрез Paypal

„Един за всички, всички за Криси!“ е мотото на благотворителната кампания в подкрепа на 9-годишното дете. Чрез разпродажба, организирана във фейсбук групата инициативата, само за няколко дни бяха събрани първоначално нужните 100 000 евро.

Преди да му бъде открито тежкото заболяване Крис гледа към бъдеще във футбола. Затова сега неговите връстници и съотборници с помощта на техните родители организират три благотворителни футболни турнира за набиране на средства. Първият ще се проведе тази събота – на 2 декември, на стадион „Българска армия“ от 9 до 16 ч. Домакин ще бъде ФК „ЦСКА“. На терена ще се срещнат 24 детски футболни отбора от набор 2006 г. След седмица поредицата от турнири продължава на терените на Футболна академия „Царско село“. Тогава ще се проведе и Мач на звездите. На 10 декември е третият благотворителен турнир с участници от набор 2007 г., на който домакин ще бъде ФК „Левски“, а срещите ще се играят на стадион „Георги Аспарухов“.

Средства за лечението на детето се събират и чрез Фермерските пазари на „Хранкооп“ – на редовните срещи на производители и потребители в събота на „Римската стена“ от 10 до 14 ч. и в сряда на пазара „Иван Вазов“ от 14 до 18 ч., както и на три специални събития – на 5 и на 12 декември в „Бизнес парк“ от 12 до 16 ч. и на 17 декември на целодневния Коледен фермерски пазар на ул. „Оборище“ зад храм-паметника „Св. Александър Невски“.