Един от най-влиятелните барабанисти в света – Стив Гед, ще свири в София заедно с групата си Steve Gadd Band

Един от най-влиятелните барабанисти в света – Стив Гед, ще свири в София заедно с групата си Steve Gadd Band

На 21 септември клуб JOY Station в Студентски град ще бъде домакин на концерт от европейското турне на един от най-известните барабанисти в света - Стив Гед. Големият музикант пристига заедно със своята група, в която свирят Майкъл Ландау (китара), Кевин Хейс (клавишни), Джими Джонсън (бас) и Уолт Фаулър (тромпет и флюгелхорн). Всички те са не просто колеги, но и приятели, и затова Стив Гед казва за близката връзка помежду им: „Музиката е плюс. Ние обичаме да се събираме и да общуваме.“

Концертни изпълнения, поднесени от приятели, които са и първокласни музиканти – това очакваме от концерта на Steve Gadd Band в София. Не можем да подминем факта, че групата продължава да се развива и с всеки следващ албум тя разкрива по нещо ново от потенциала си и надгражда създаденото до момента.

Майсторът на барабаните Стив Гед е един от най-уважаваните и влиятелни музиканти в света, пример за подражение и вдъхновение, музикант с вкус и собствен почерк. За него стиловите ограничения не съществуват, а талантът му не познава граници. През годините той е работил с десетки известни имена, сред които Ал Жеро, Чик Къриа, Дейвид Санборн, Джеймс Тейлър, Грувър Уошингтън джуниър, Пол Саймън, групата Steely Dan, Ерик Клептън, Пол Макартни, Джо Кокър и мн. др.

Миналата година Стив Гед отпразнува своя 70-ти юбилей с нов албум на групата си, наречен 70 Strong. С всяко следващо заглавие Гед продължава да разширява музикалните хоризонти пред себе си, създавайки музика с много любов и завиден дългогодишен опит. В професионално отношение той отдавна вече няма какво да доказва. Това е и една от причините да прави музиката, която харесва, по начин, по който я усеща, а това удоволствие и лекота се пренасят и върху публиката. Неслучайно, когато отпразнува юбилея си, Стив Гед заяви: „Времето лети, когато се забавляваш, нали така?“

Стив Гед беше в България преди няколко години, когато го слушахме на фестивала „София джаз пик“ заедно с вокалистката Ренди Крофърд и пианиста Джо Семпъл. На 21 септември барабанистът ще гостува у нас за първи път с групата си Steve Gadd Band. Билетите за концерта вече са в продажба в мрежите на „Тикетпро“, „Ивентим“, „Фантастико“ и на място в JOY Station. Джаз ФМ е медиен партньор.