„Един джаз ден“ с три работилници, четири концерта и близо 100 участници на 27 юни на Лятната естрада

„Един джаз ден“ с три работилници, четири концерта и близо 100 участници на 27 юни на Лятната естрада

„Един джаз ден“ ни очаква с музика и танци на 27 юни на Лятната естрада в Борисова градина с три работилници, четири концерта и близо 100 участници. Като празник на джаз музиката го определи в студиото ни организаторът Даниела Станкова от Училище за певци D Stars. Входът е свободен. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Столична община. Джаз ФМ е медиен партньор.

Присъстващите не само ще се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно ще вземат участие в случващото се – забавлявайки се, пеейки и танцувайки. Програмата започва в 11 ч. с концерта „Български джаз“, който отдава почит към българските композитори в жанра, сред които Любомир Денев, Вили Казасян, Александър Бръзицов. Събитието е със специалното участие на музиканти от „Брас асоциация“. От 12:30 ч. до 13:30 ч. ще се проведе работилница за африкански танци, ритми и култура с Мария Косса и група Yambadon. Следва концерт с джипси джаз от 14 ч. до 15 ч., след което до 15:45 ч. работилница по скат пеене ще проведе певицата Весела Морова. Lindy Hop ще ни помогнат да усвоим суинг танците в занимание от 16 ч. до 17 ч. Те ще са на сцената с музиканти от „Брас асоциация“ от 17:30 ч. до 18:30 ч. в концерт с любими суинг пиеси. От 19 ч. до 20:30 ч. отново с тяхно участие е заключителният концерт Jazz Night.

В момента тече усилена подготовка за големия джаз празник. Тодор Бакърджиев прави аранжиментите за браса, а Саумел Ефтимов – за ритъм секцията. В групата са и Вили Стоянов, Арнау Гарофе, Даниеле Феббо, Атанас Попов. На китарата ще чуем Александър Логозаров. За безупречния звук на събитието ще се погрижат Милчо Кацаров и „Силвия мюзик“.

„Учениците се подготвят с вълнение и трепет. Много е важно деца, младежи и големи да се обучават, да имат добра музикална култура, да се разшири музикалният им кръгозор като им даваме различни възможности чрез разнообразни стилове да се развиват певчески и духовно. През вълнението и удоволствието правим така, че те да погледнат към нещо различно от популярната музика, която непрекъснато слушат. Така те могат да открият себе си в джаза, от което съм страшно щастлива, защото тогава се получават много хубави неща. Джазът е свобода, полет, мечти, нещо невероятно!“ – каза Даниела Станкова.

  • Интервюто можете да чуете чрез бутона „Аудио“.