Дългоочакваните мемоари на Хърби Хенкок ще бъдат издадени на 28 октомври. Не случайно книгата на великия експериментатор се нарича Possibilities (

Дългоочакваните мемоари на Хърби Хенкок ще бъдат издадени на 28 октомври. Не случайно книгата на великия експериментатор се нарича Possibilities ("Възможности")

След като преди седмица ви разказахме за издаването на книгата на Джордж Бенсън - "Бенсън: Автобиографията", сега стана ясно, че и друг велик джаз музикант е готов с мемоарите си. На 28 октомври ще бъде публикувана книгата Possibilities на легендарния джаз пианист и композитор Хърби Хенкок. Тя се фокусира върху живота и процъфтяваща му кариера, която продължава вече над шест десетилетия. Като един истински новатор Хенкок е оказал огромно влияние върху акустичния и електронен джаз, стиловете R&B и хип- ​хоп, печелейки "по пътя" 14 награди "Грами".

От първите си изяви като дете-чудо до работата си с втория квинтет на Майлс Дейвис; от иновациите като лидер на своя успешен секстет до сътрудничествата си с Уейн Шортър, Джони Мичъл и Стиви Уондър - Хърби Хенкок разкрива какво стои зад безспорния му музикален гений. Хърби споделя за своите музикални влияния, разказва колоритни истории зад кулисите, не пропуска да отдели внимание на своя дълъг и щастлив брак и разкрива как будизмът го вдъхновява в творчески и личен план. Честна, мъдра и жизнеутвърждаваща като човека, който я е написал, книгата на Хърби Хенкок Possibilities обещава да се превърне във важен документ за джазовата литература и задължително четиво за феновете и любителите на музиката.