Дворът като тайнствено място, приютяващо музиката: Мирослава Кацарова с два концерта на открито

Дворът като тайнствено място, приютяващо музиката: Мирослава Кацарова с два концерта на открито

На въздух, в две уютни пространства на открито ще бъдат следващите два концерта на Мирослава Кацарова. На 18 август (петък) ще я слушаме в София в градината на „Сохо“ (работно арт пространство за споделено ползване), а ден след това Мира ще пее в двора на бар „Контрабас“, който се намира в стария град на Пловдив. „Съвсем наскоро разказах на приятелите си колко много обичам да пея в двор, защото е силен споменът ми от двора на нашата къща в Пловдив, където съм израснала сред хортензии, сред сенките на лозята и пълзящия бръшлян; тези тайнствени места и ъгълчета, изпълнени със странни аромати и спомени за събития, които не е сигурно дали изобщо са се случили. Дворът е някакво метафизично място за мен, той е натоварен с особен смисъл. Аз обичам да пея по дворове.“ – разказва вокалистката в интервю за Джаз ФМ радио.

По време на двете събития Мира ще сподели сцената със своите колеги Мирослав Турийски (пиано), Веселин Веселинов – Еко (контрабас) и Христо Йоцов (барабани). Програмата на концерта в „Сохо“, който е с начало в 20 ч., ще включва песни от The New Standards, новия концертен проект на Мира с поп и рок песни, интерпретирани в джаз стилистика. Това ще бъде едва второто представяне на програмата пред софийска публика след премиерата през месец март.

Съботният концерт в пловдивския бар „Контрабас“ ще започне в 21 ч. Мястото бързо се превърна в новото джаз средище на Града под тепетата и в любимо място на бохемите. За своята изява в „Контрабас“ Мирослава Кацарова казва: „Най-вероятно в Пловдив ще си позволим лукса да се държим малко по-свободно, защото ще направим една програма, която е различна от The New Standards. Ще бъде нещо, което ще изберем в последния момент. Така си казахме, че ще постъпим този път, без да назоваваме програмата предварително, без да я планираме. С тези момчета работя толкова време, че имаме възможност да си позволим тази авантюра. Винаги е било хубаво и знам, че мога да си позволя риска да бъда с тях и да изпея каквото ми хрумне на момента.“