Двайсет години от издаването на Riding with the King на Ерик Клептън и Би Би Кинг. Албумът излиза в разширена версия

Двайсет години от издаването на Riding with the King на Ерик Клептън и Би Би Кинг. Албумът излиза в разширена версия

Ерик Клептън и Би Би Кинг за първи път свирят заедно в Ню Йорк през 1967 г. През 1999 г. двамата дългогодишни приятели се събират, за да създадат колекция от студийни записи с блус класики и оригинални песни. В резултат на това се появява албумът Riding with the King, който излиза на пазара през юни 2000 г. От него в САЩ са продадени над 2 милиона копия и е отличен с награда „Грами“ за „Най-добър традиционен блус албум“.

Фотография: Крейг Матю

По случай 20-та годишнина от създаването на проекта той излиза през 2020 г. в разширена версия. Тя включва два неиздавани досега записа: блус класиката Rollin’ and Tumblin’ и Let Me Love You на Би Би Кинг. И двата трака са записани по време на оригиналните сесии и са продуцирани и миксирани за това издание специално от Саймън Клайми, който е продуцент на целия албум заедно с Ерик Клептън. Оригиналните записи са ремастерирани от Боб Лудвиг и излизат от каталога на Reprise Records.


Let Me Love You в изпълнение на Ерик Клептън и Би Би Кинг

Колекцията от 14 песни ще бъде налична във всички формати, включително и на винил. Оригиналният албум съдържа четири композиции на Би Би Кинг и каврверсии на песни като Hold On I’m Coming, Come Rain Or Come Shine, Key To The Highway и др. Автор на заглавната композиция е Джон Хаят. В Riding with the King свирят музиканти като Стив Гед, Нейтън Ийст, Джо Семпъл, Джим Келтнър и др. Известният продуцент Ариф Мардин допринася със струнни аранжименти и оркестрации за две от пиесите.


Rollin' and Tumblin' в изпълнение на Ерик Клептън и Би Би Кинг


Съдържание на Riding with the King:
1. Riding with the King
2. Ten Long Years
3. Key To The Highway
4. Marry You
5. Three O’Clock Blues
6. Help The Poor
7. I Wanna Be
8. Worried Life Blues
9. Days of Old
10. When My Heart Beats Like A Hammer
11. Hold On I’m Coming
12. Come Rain Or Come Shine

Бонус тракове:
13. Rollin’ and Tumblin’
14. Let Me Love You