Джордж Бенсън най-сетне реши да разкаже своята лична история в книгата

Джордж Бенсън най-сетне реши да разкаже своята лична история в книгата "Бенсън: Автобиографията"

С над 50-годишна забележителна кариера, 10 награди "Грами", концерти пред милионна аудитория и исторически сътрудничества Джордж Бенсън най-сетне реши да разкаже своята лична история в книгата "Бенсън: Автобиографията" (Benson: The Autobiography). Тя предстои да бъде издадена на 8 юли. Предговорът е написан от Бил Козби, а по създаването на своите мемоари китаристът работи заедно с Алън Голдшър, който е известен американски журналист, насочен към сферата на културата и спорта. Той е автор на 11 книги, а негови статии са публикувани в списания като Bass Player и Guitar Player.

"Бенсън: Автобиографията" проследява възхода на Малкия Джорджи Бенсън от гетата на Питсбърг до сцените на Дубай, тя разказва за спречкванията по пътя с легендарния Джак МакДъф, за работата в звукозаписното студио с Майлс Дейвис и за утвърждаването на Бенсън като първия истински (и наистина успешен) джаз/соул артист, който с лекота комбинира различни стилове. В своята автобиография Бенсън е открит и честен със своите читатели. Той споделя за тайния живот на музиканта, за влиянието на расизма върху живота и творчеството му, за трагичните заболявания, от които страда семейството му и дори обсъжда една случка с домашно насилие, за която за малко не е арестуван.

"Бенсън: Автобиографията" е дългоочаквана среща на читателите с един от най-обичаните, продуктивни и успешни артисти в историята на музиката.