Джейми Калъм с нов албум на 6 октомври - Interlude. Първият сингъл от него е песента Don't Let Me Be Misunderstood, която е дует с Грегъри Портър *

Джейми Калъм с нов албум на 6 октомври - Interlude. Първият сингъл от него е песента Don't Let Me Be Misunderstood, която е дует с Грегъри Портър *

След не особено интересния си и вълнуващ последен албум Momentum, с който Джейми Калъм се представи по-скоро като лице на масовата музика, отколкото като бунтар и новатор в джаза, сега британският пианист и певец издава нов проект. Interlude излиза на пазара на 6 октомври, но вече може да бъде поръчан предварително, като най-нетърпеливите меломани са изкушени с луксозна версия на компактдиска. Като бонус тя включва DVD с концерта на Джейми от френския фестивал Jazz à Vienne.

Interlude съдържа оригинални композиции и интерпретации на класически теми като My One And Only Love и Make Someone Happy. Две от песните са записани в дует - в Good Morning Heartache участва нашумялата Лаура Мвула, а в Don't Let Me Be Misunderstood Джейми си партнира с една от най-ярките звезди на вокалния джаз в момента - Грегъри Портър. Тяхното съвместно изпълнение е първият сингъл от Interlude, а премиерата на дуета в нашия ефир е днес.

Don't Let Me Be Misunderstood е създадена от Бени Бенджамин, Глория Колдуел и Сол Маркъс. Песента е записана за първи път през 1964 г. от Нина Симон. През годините тя е претърпяла множество кавърверсии, сред които най-известните от тях са на групата The Animals от 1965 г. и диско версията на Санта Есмералда от края на 70-те години.

Съдържание на Interlude:

1. Interlude
2. Don't You Know
3. The Seer's Tower
4. Walkin'
5. Good Morning Heartache (с участието на Лаура Мвула)
6. Sack O' Woe
7. Don't Let Me Be Misunderstood (с участието на Грегъри Портър)
8. My One And Only Love
9. Lovesick Blues
10. Losing You
11. Out Of This World
12. Make Someone Happy

* Премиерата на албума бе отложена за 14 октомври.