Джеф Бек издава концертен албум, включващ два нови студийни записа

Джеф Бек издава концертен албум, включващ два нови студийни записа

Миналата година Джеф Бек получи редица суперлативи за своето представяне по време на супер успешното си турне с ZZ Top. Феновете ще могат да се насладят отново на виртуозната китара на Бек от тези концертни изпълнения с новия му албум Jeff Beck Live+. Дискът включва и две нови композиции – първите нови студийни записи на китариста след наградения му с "Грами" албум от 2010 г. Emotion & Commotion.

Съдържащ повече от час музика, Jeff Beck Live+ излиза на 4-ти май от каталога на Atco Records. Проектът ще бъде наличен на CD, както и в дигитален формат. Албумът излиза по средата на соло турнето на Бек из Източния бряг на САЩ, което включва изяви през май. Обиколката компенсира дати от турнето му с ZZ Top, по време на което е записан Jeff Beck Live+, и което приключи по-рано поради контузия на басиста на ZZ Top Дъсти Хил.

Jeff Beck Live+ съдържа 14 изпълнения на Джеф Бек и неговата група, записани на различни места през 2014 г. Във формацията участват вокалистът Джими Хол, басистката Ронда Смит, барабанистът Джонатан Джоузеф и китаристът Никълъс Мейър. Квинтетът изследва богатия каталог на Бек, разпростиращ се в пет десетилетия, изпълнявайки пиеси като: Morning Dew (от Truth, 1968), Superstition (от Beck, Bogert, Appice, 1973), Big Block (от Jeff Beck’s Guitar Shop, 1989), както и две композиции, наградени с "Грами": кавърверсията на A Day In The Life на "Бийтълс" и Hammerhead.

Jeff Beck Live+ включва и два нови студийни записа - Tribal и My Tiled White Floor, с гостуващи вокалисти Рут Лоренцо и Вероника Белино. Тези песни са първите записи на Джеф Бек от 2010 г. насам и се различават от звученето, зададено от неговия предишен албум. И в новите си записи китаристът остава верен на своята любов към експеримента, характеризираща цялата му кариера. Тези песни със сигурност ще подхранят любопитството на почитателите на Бек, който ще издаде своя 17-ти албум по-късно тази година.

По време на забележителната си кариера Джеф Бек се доказва като брилянтен интерпретатор на композиции на други артисти. В новия му концертен албум са включени версиите на Danny Boy, Little Wing на Джими Хендрикс, You Know You Know на Mahavishnu Orchestra и A Change Is Gonna Come на Сам Кук.
 
Кариерата на Бек започва в средата 60-те г., след като заменя Ерик Клептън като главен китарист в The Yardbirds по препоръка на Джими Пейдж. Джеф участва в няколко от хитовете на формацията, сред които Heart Full of Soul, Shapes of Things и Over Under Sideways Down. Джеф Бек е въведен в Залата на славата на рокендрола два пъти: веднъж като член на The Yardbirds през 1992 г. и втори път като соло артист през 2009 г. Китаристът е неколкократен носител на награда "Грами".

Албумът Jeff Beck Live+ на Джеф Бек ще бъде на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.