Джаз сайтове - Топ 5

Джаз сайтове - Топ 5

В блога WreckHouse Jazz & Blues беше публикувана информация с най-добрите сайтове за джаз в интернет. Тъй като списъкът е много полезен за всеки, който се интересува от темата, по-долу изреждаме някои от въпросните сайтове с подробности за спецификите на всеки един от тях:

www.allaboutjazz.com - един от най-подробните и интересни джаз сайтове, в който можете да откриете всякаква информация - статии, ревюта, новини, интервюта с артисти и какво ли още не. Истински фаворит!

www.ejazznews.com - също както предишния предлага богата информация с разликата, че тук можете да прочетете повече материали за блус и уърлд мюзик. Сайтът има собствена радиостанция и видео канал в youtube.

www.jazzimprov.tv - този сайт е онлайн продължение на списание със същото име. Тук можете да откриете видеа с изпълнения на различни артисти, като има качен архивен визуален материал и от миналото.

www.jazz-on-line.com - тук можете да слушате и да сваляте безплатно класически джаз от средата на миналия век. Съществува възможност и за парични дарения от страна на потребителите.

www.jazzcorner.com - много полезен сайт за всеки джаз ентусиаст. Тук ще откриете информация за нови проекти, различни артисти, предстоящи събития и т.н. Можете да гледате видеозаписи и да прочетете ревюта за албуми.