Джаз и риболов с внуците - идиличният живот на легендарния китарист Лари Карлтън

Джаз и риболов с внуците - идиличният живот на легендарния китарист Лари Карлтън

За големия китарист Лари Карлтън, чиято солова кариера се развива изключително добре през последните почти 4 десетилетия, работата не е всичко в този живот. Той е отдаден на музиката, но също така обича да прекарва време в компанията на внуците си. Любимото им хоби в свободното време е риболовът. "През последната година имах много добър график - аз избирах нещата, които да правя и имах достатъчно време да прекарвам тук." - заявява Карлтън в интервю за сайта triblive.com. Под "тук" китаристът има предвид къщата си, която се намира до езерото в Нешвил - само на няколко минути от неговите внуци. "Разбира се, животът не тече бавно през цялото време." - казва музикантът. По-късно този месец му предстои ангажимент в Тайланд, а през януари заедно с друг легендарен китарист - Стив Лукатър, ще свирят за три седмици в Япония.

Лари Карлтън, който в момента е на 66 г., се радва на успешна кариера, смесвайки джаз с R&B. Години наред той работи като студиен музикант в различни поп и рок проекти. Участвал е в записи на Майкъл Джексън и Керъл Кинг, а през 70-те г. е член на групата The Crusaders. В началото на 70-те г. издава два проекта, но през 1978 г. албумът Larry Carlton за компанията Warner Bros. го превръща в звезда.

Преди около 8 години Карлтън и неговият мениджър Робърт Уилямс създават свой собствен лейбъл с цел да се предпазят от контрола на големите звукозаписни компании. Те наричат своя лейбъл 335 Records по модела на китарата, с която Карлтън е най-силно свързан: Gibson ES-335. "Затова, когато стигнем до нещо, което искаме да направим, ние просто го правим." - казва Лари Карлтън с ясното съзнание за свободата, която сам си е извоювал.