Джаз ФМ започва да продуцира оригинално видео съдържание за сайта си Jazzfm.bg

Джаз ФМ започва да продуцира оригинално видео съдържание за сайта си Jazzfm.bg

Музиканти и публика ще са още по-близко свързани в новата дейност на Джаз ФМ да продуцира оригинално видео съдържание за сайта Jazzfm.bg. Инициативата е на програмния директор Светослав Николов, който представя и сутрешното предаване „Джаз ден“. Тя стъпва на основата на интереса, който радиото през годините създаде към джаз музиката, както и на развитието на музикалната ни сцена, в което активно участва.

На Jazzfm.bg предстои съвсем скоро да влезем в студиото на китариста Мирослав Иванов, за да се запознаем с предстоящия му албум и да чуем на живо и спецално за нашите слушатели и зрители музика от него. Докато научаваме подробности за Little Alien, в кадър ще влязат многобройните китари на Миро, както и инструментът, на който той изсвирва първите си ноти.

Създадените от Джаз ФМ филми ще са развити с ценностите на музиката, която радиото единствено в България излъчва в целодневната си програма. Подробности за важните моменти от сцената ни зрителите и слушателите ще получават в свободни разговори и форми чрез идеите, залегнали в тях.

Видеосъдържанието ще бъде публикувано на познатия онлайн център на джаза у нас – Jazzfm.bg, и паралелно ще намира своето ефирно отражение. Предстои слушателите на радиото и зрителите на сайта ни да станат съпричастни на момента, в който една от обичаните млади групи записва в студио последната песен за новия си албум, а също и на раждането на една необичайна формация, в чиято основа е наш джаз музикант с международна известност.

Тази стъпка на Джаз ФМ е един от елементите на по-активното ни публично присъствие. В последните месеци участвахме в създаването на „Велека кайт и джаз фест“ в Синеморец чрез диджей сет на автора на Jazztronica Mr. Moon, както и в оформянето на програмата на цикъла „Остров на музиката“ на столичния Дом на културата „Средец“. Музика и от двете събития след това прозвуча в ефира на радиото. Програмният директор Светослав Николов представи в лекция на Джаз фестивала в Стара Загора проекта „Джаз истории“ за описване на историята на българския джаз чрез разказите на неговите създатели, проведе среща-разговор с ФСБ на Празниците на изкуствата „Аполония“ и води двудневния Ethno Art and Jazz Festival в с. Св. Спас. Водещият на предавания за вокален и латино джаз Мирослава Кацарова представи лекция на Джаз фестивала в Казанлък. Авторът на „Следобедни импровизации“ Таня Иванова ще бъде в журито на Младежкия джаз конкурс на Plovdiv Jazz Fest…

И тъй като джазът облагородява и развива социалната среда, ще продължим с множеството си инициативи за носищането й с него. Сред акцентите ни през изминалата година бе да участваме в създаването и представянето на автобиографията на Димитър Симеонов, да организираме среща с първата българска джаз певица Лени Вълкова, да срещнем многобройни почитатели с легендарната Мими Николова. Те, както и инициираните от нас културни и образователни събитията от тази година, ще намерят своето продължение в продуцирането на оригинални звукозаписи, създаването на нова концертна сцена в София, организирането на събития за деца и множество други дейности за укрепване на джаз сцената в България.