Джаз ФМ на 15 години!

Джаз ФМ на 15 години!

Вече 15 години сме с най-доброто от традицията на джаз, соул, фънк и блус музиката по Джаз ФМ радио и с вълнение представяме всичко ново - интересно и значимо, което се случва в тези жанрове. Музика, която ни напомня колко много любов и хармония има около нас и че трудностите и изпитанията са начин да разкрием вътрешните си сили, да помогнем, да направим света по-добър.

Съмишленици, екипът на bTV Radio Group се чувстваме повече приятели, отколкото колеги. В празничния ден Емил Войников - водещ на All-Time Jazz Masters, Таня Иванова - водеща на "Следобедни импровизации", Мирослава Кръстанова - нашият пиар, Христо Пенев - продуцент, и Петя Тенева-Каракачанова - търговски директор, са пред студиото на Джаз ФМ, където след малко ще внесат тортата.

В празничното издание на предаването "Джаз ден" гостуваха Васил Димитров - изпълнителен директор на bTV Radio Group, и Камелия Тодорова, която ни поздрави с Happy Birthday на Стиви Уондър.  С тази ефирна среща гостувахме на предаването "Тази събота" по bTV и bTV Radio. Запис можете да видите на сайта на bTV тук.

В този разговор обявихме част от новите проекти, по които започваме да работим, с начало от днес с рубриката от есета на сайта ни Jazzfm.bg "Джазът днес". Обърнахме се към някои от най-влиятелните джаз български джаз артисти, работещи в България и по света, с молба да опишат любимата си музика и мястото й в своя живот. "Джазът днес е възможност да си различен, индивидуален, забележим в джунглата на музикалния хаос, сред който живеем." - посочи в първото есе, което публикувахме в празничния ден Христо Йоцов. В понеделник ще продължим с есето на Мая Новоселска и Теди Москов, очакваме да прочетем думите на Белослава, Мирослава Кацарова, Хилда Казасян и много други. Ще развием идеята с много нови елементи и допълнителни материали!

Още в началото на следващата година стартираме поредицата "Джаз истории". В нея ще опишем и съхраним историята на българския джаз в авторски предавания на творци, които ще разкажат историите, съпътствали създаването на тяхната музика, ще предложат на публиката неизлъчвани до момента техни записи, ще отворят фотоархивите си за непоказвани публично снимки, които ще публикуваме на сайта. Гледаме напред към изложби, срещи с публиката, концерти, публикуване на аудио албум и книга, създаването на виртуален, а защо не - и реален, Музей на българския джаз.

Очаквайте и представянето на поредица от интервюта, които Георги Тошев от екипа на "НепознатиТЕ" направи за bTV и bTV Radio по време на фестивала Jazz a Vienne. Подготвяме и други нови рубрики и предавания - очаквайте ги съвсем скоро в ефир!

С течение на годините се оформи днешният състав на bTV Radio Group - една след друга стартираха радиостанции, специализиращи в различни области на музиката, а също и в новините - Класик ФМ, Джаз ФМ, N-Joy, Z-Rock, Melody и bTV Radio - в този хронологичен ред. Насищаме дните си с усмивки, защото за нас работата е удоволствие и възможност да даваме най-доброто от себе си.

С нас са и колегите от Музикална агенция "Кантус Фирмус", с която представяме съвместно фестивала "София джаз пик" и поканихме в новото издание на реализирания съвместно с фондация "Америка за България" цикъл "Музиката на Америка" носителката на "Грами" Пати Остин. На 17 май догодина тя ще пее с Биг Бенда и Оркестъра на Класик ФМ в програма, посветена на Първата дама на песента Ела Фицджералд. През 2017 г. се навършва един век от нейното рождение. Концертът, на който ще се насладим на тази вечна музика, ще се проведе в Зала 1 на НДК.

С много любов през годините екипа на радиостанциите от bTV Radio Group събра изпълнителният директор Васил Димитров. Тук сме с него - от ляво надясно: Васко, Светльо, Таня, Христо и Емо.

Четвъртият водещ по Джаз ФМ е вокалистката Мирослава Кацарова, която снощи имаше концерт в Пловдив на фестивала "Сцена на кръстопът". През изминалите няколко месеца бяхме заедно също в поредицата от концерти за 15-я рожден ден на предаването ни за латино джаз Desafinado и в реализирането на албума My Cinema.

Честит рожден ден, Джаз ФМ!

Ето и един от многото поздрави, които получихме, и за които искрено ви благодарим!

Честит рожден ден на Джаз ФМ – 17 септември!!!

Живи и здрави и все така живототворящи, и все така възхитителни водещи!!!

Ако знаехте само каква наслада сте ми и покрай мен колко народ разбра за вас и за джаза като неподобно друго удоволствие!? Вече десетина години нонстоп ви слушам на работното си място (в продължение на тези десетина години съм счетоводител в трето поред общински училище в Пловдив, като настоящето, в което съм, е едно от елитните в страната) и който е дошъл при мен – а това е много народ, повярвайте ми – всеки е обърнал внимание на музиката, водещите – който каквото завари в момента, и всеки е питал кое e това радио, а впоследствие се е пристрастил или обърнал внимание към вас и джаза. Тонколонките и усилвателчето, които в продължение на тези години местене от едно училище в друго са били и са включени към служебния компютър, са лично мои и ги купих покрай вас заради себе си, за да мога, където и да ида, да ви слушам и другите да узнаят за вас и джаза. Работата ми е много напрегната, изтощителна, нямам минута свободно време, но Джаз ФМ, което тихичко се чува от компютъра ми, ми балансира впряга и ми върви денят наистина по-леко. Благодаря ви от сърце за огромните радост и удоволствие, хора!!! А на що джаз концерти съм била – в тази връзка специални благодарности на Мирослава Кацарова – прекрасен артист и водещ, и що народ покрай мен също – това е другата благодат! Великолепни сте, защото трудът ви не е напразно, защото сте си едни магьосници – и туйто. Елегантни сте, защото всичко поднесено и начинът му на поднасяне са много естетски. С уважение, респект и огромно удоволствие: Кремена Ангелова, Пловдив.