DJ Mr. Moon ни кани да танцуваме и мечтаем с Jazztronica – новото ни предаване за ремикси и клубен джаз

DJ Mr. Moon ни кани да танцуваме и мечтаем с Jazztronica – новото ни предаване за ремикси и клубен джаз

Ще гледаме към бъдещето, ще танцуваме и ще мечтаем с новото предаване на Джаз ФМ Jazztronica, стилно поднесено от DJ Mr. Moon. Младият инструменталист, аранжор и диджей ще ни среща с нови версии на класически образци и ще ни поднася най-новото от клубния джаз в петък от 18 ч., а повторението ще бъде в събота от 22 ч.

Наследството, което ценим, и бъдещето, което с нетърпение очакваме, ще се събират в настоящето на 60-те минути на Jazztronica. „Разполагаш с толкова много музикален материал от миналото, който можеш да семплираш, да нарежеш и да подредиш в съвсем нов пъзел. Той напълно се различава от оригинала, но напомня отминали емоции и стилове. Така песните звучат нови и различни, но същевременно са толкова познати. Това ме спечели преди толкова много години за тази музика.“ – разказва предисторията Младен Димитров. И като диджей, и като музикант, за него няма нищо по-хубаво от това да смесва любимите стилове – джаза и електронната музика.

Всяко издание на Jazztronica ще има конкретна тема, а първото ще е посветено на Били Холидей и звученето на нейната епоха. То ще ни вдъхнови за открития чрез претворени нейни оригинали и пиеси на артисти като Чарли Паркър.

Предаването се отличава с умелия подбор на съкровища от историята и финия стил на смесването им. Това съчетание превръща сетовете на DJ Mr. Moon в пътешествие във времето, жанровете и емоциите. „Животът не е в черно и бяло, той е пълен с нюанси, които преливат един в друг.“ – е разбирането на Младен Димитров, оформящо сетовете му като пътешествие понякога с необятни простори пред нас, друг път – със завои, след които ни се разкриват неочаквани гледки.

Новото предаване на Джаз ФМ Jazztronica ще е радостен спътник на края на работната седмица в петък, а след това отново ще ни зарежда с добро настроение в спокойната съботната вечер.