„Дисни“ отново е вълшебство с най-популярните млади звезди на Америка и прочутия майстор на хитове Дейвид Фостър

„Дисни“ отново е вълшебство с най-популярните млади звезди на Америка и прочутия майстор на хитове Дейвид Фостър

Най-популярните песни, звучали в мюзикъли на „Дисни“, изпълнени от младите звезди на аренби, поп, рок и кънтри музиката – през октомври излиза третият албум от поредицата We Love Disney, в който се включват Ни-Йо, Джеси Джей, Джейсън Деруло, Гуен Стефани, Ариана Гранде, Тори Кели, Джеси Уеър и други. Общо 13 песни са подготвени за колекцията – те са от „Аладин“, „Малката русалка“, „Алиса в страната на чудесата“, „Покахонтас“, „Мери Попинс“, „Пепеляшка“, „Цар Лъв“, „Замръзналото кралство“... Такива популярни песни, станали част от традиционния поп каталог, като Can You Feel the Love Tonight и Let It Go, звучат редом до по-малко известни, но също толкова красиви композиции, които веднага можем да свържем с любими филмови герои и моменти. Пилотният сингъл е Friend Like Me от „Аладин“ в изпълнението на Ни-Йо.

We Love Disney безспорно ще бъде есенният хит на музикалния пазар – заради хубавата музика, заради романтичните усещания, заради спомена за детството и стремежа да запазим детето в себе си, а също и заради професионалната работа по него. Защото основна движеща фигура в проекта е Златното момче на популярната музика Дейвид Фостър. Албумът излиза от установилата дълги традиции на новаторство компания Verve на 30 октомври, като ще има и луксозна версия, в която са добавени още две изпълнения.

WE LOVE DISNEY:
1. NE-YO - Friend Like Me („Аладин“)
2. Jessie J - Part of Your World („Малката русалка“)
3. Jason Derulo - Can You Feel the Love Tonight („Цар Лъв“)
4. Gwen Stefani - The Rainbow Connection („Мъпетите“)
5. Ariana Grande - Zero To Hero („Херкулес“)
6. Jhené Aiko - In a World of My Own/Very Good Advice („Алиса в страната на чудесата)
7. Fall Out Boy - I Wan’na Be Like You (The Monkey Song) („Книга за джунглата“)
8. Tori Kelly - Colors of the Wind („Покахонтас“)
9. Kacey Musgraves - A Spoonful of Sugar („Мери Попинс“)
10. Charles Perry - Ev’rybody Wants To Be a Cat („Аристокотките“)
11. Jessie Ware - A Dream Is a Wish Your Heart Makes („Пепеляшка“)
12. Lucy Hale & Rascal Flatts - Let It Go („Замръзналото кралство“)
13. Всички артисти - It’s a Small World

Бонус песни в луксозното издание:

14. Brenna Whitaker - It's Not Easy Being Green („Мъпетите“)
15. Yuna - A Whole New World („Аладин“)

Това е третията албум от поредицата We Love Disney, представяща интерпретацията на песни от филмите на „Дисни“ на артисти от различни националности. Първото заглавие излезе през 2013 г. във Франция (с Бен Лонкъл Соул) и бе последвано от второ в Австралия година по-късно (с Дани Миноуг).

Тази година „Замръзналото кралство“ спечели две награди „Грами“ – в категориите за саундтрак-компилация и за най-добра песен от филм. Получавайки статуетката за Let It Go, Кристен Андерсън-Лопес (съавтор заедно с Робърт Лопес) каза, че филмът така въвлича зрителите, че те не могат да излязат от него. По-рано „Билборд“ постави саундтрака към „Замръзналото кралство“ под номер 1 за 2014 г. в две категории – Топ 200 и класацията за филмова музика. На церемонията по връчването на наградите „Оскар“ миналата година филмът спечели наградата за анимация, а Let It Go – отличието за песен. И още един „Дисни“ рекорд: през 2014 г. „Цар Лъв“ за втора поредна година бе най-касовият мюзикъл на „Бродуей“. Той постави исторически рекорд с приходи от над 100 милиона долара.

„Всичко хубаво ни е предопределено да се случи, просто трябва да вярваме и да го предизвикваме в живота си” – Весела Бонева след „Замръзналото кралство” и преди концерта с хитови песни от мюзикъли на „Дисни”

За това колко силно музиката от филмите на „Дисни“ докосва сърцата на малки и големи говори огромният успех у нас на организираните от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ в цикъла „Музиката на Америка“ два концерта за вълшебството на „Дисни“. С участието на Оркестъра на Класик ФМ и водещи вокалисти, през 2014 г. програмата изпълни до предел два пъти зала „България“ с извънредно представяне пред публика и на генералната репетиция, а през тази година дори Зала 1 на НДК не бе достатъчно голяма, за да посрещне всички, желаещи да присъстват. Богата фотогалерия от тазгодишния концерт можете да разгледате тук.

На снимката: „Disney in Concert: Вълшебната музика от филмите на „Дисни“ на сцената на Зала 1 на НДК по-рано тази година в концерт от цикъла „Музиката на Америка“ на „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Автор: Янко Димитров.