През трите дни от 20 до 22 ноември София ще говори за българското вино. За пети път DiVino.Taste събира добрите български изби в зала 3 на НДК. По време на най-големия форум на българското вино производителите ще застанат пред широката публика, за да представят над 450 свои вина.
DiVino.Taste се доказа като най-успешния формат за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство. Четирите издания в четири последователни години - от 2011 до 2014 г., превърнаха DiVino.Taste в едно от най-интересните и значими събития за българско вино. Последното изложение събра над 60 от най-добрите български винопроизводители, които представиха своите отбрани вина пред повече от 5000 гости.
Освен в основната зала на изложението DiVino.Taste 2015 ще пренесе винената култура и в зала 10, където ще се проведат традиционните майсторски класове. Водещи винени експерти ще погледнат към виното от различни страни, подкрепени от дегустации на подбрани бутилки, много от които е невъзможно да се опитат на друго място в България.
Входът за изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до събитието и за трите дни. Билети за изложбената част и майсторскте класове може да закупите от Vintageclub.bg.
Програма на майсторските класове на DiVino.Taste 2015:
Събота, 21 ноември 2015
10:30 - 12:30
Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари
Лектор: Ирина Софранова
12:45 - 14:45
Светът на херес
Лектор: Фернандо Кардеса Кабрера
15:00 – 17:00
Вдъхновението Taittinger: едно задълбочено изследване на реколти и тероар
Лектор: Микаел Фалкман
17:15 – 19:15
DiVino ретроспекция: реколта 2009 в България
Лектор: Вили Гълъбова
Неделя, 22 ноември 2015
11:30 – 13:30
Ризлинг или да обичаш на инат
Лектор: Стефан Пирев
13:45 – 15:45
Гърция: съкровищница на местни сортове
Лектор: проф. Стефанос Кундурас
16:00 – 18:00
DiVino Топ 10 за 2014
Модератор: Юлия Костадинова
Още информация за майсторските класове на DiVino.Taste 2015 може да откриете тук.