Десетки хиляди вече разгледаха автомобилите на „Автосалон София“. Изложението продължава до неделя

Десетки хиляди вече разгледаха автомобилите на „Автосалон София“. Изложението продължава до неделя

С над 20 000 посетители през първия си уикенд, до неделя продължава новият, най-мащабен досега, „Автосалон София“. Над 70 модела са в списъка на премиерите – можем да видим новите и обновените модели Ауди, Инфинити, Мерцедес, Опел и други, а премиерата си направи новата марка DS Automobiles, носеща името на първия модел DS, лансиран от „Ситроен“ през 1955 г. 52 автомобила за тестово шофиране и един сред седем, който един от посетителите ще получи като награда – „Автосалон София“ прави най-силното издание в историята си. Домакин е „Интер експо център“, а вратите му са отворени всеки ден от 10 до 20 ч.

Щандът на „Опел“ в 3-та зала на софийското автомобилно изложение е решен в черен цвят със стилни жълти елементи и фини LED акценти. Лек ейсид джаз и чилаут допълват цялостното настроение за непринуден лукс. Огледалните панели над двете премиери създават усещането за качество и обем, като в същото време дават представа за това как ще изглеждат моделите, ако сте ги паркирали под балкона си. Единият от тях – новата Astra, привлича особено много вниманието, защото само преди месец новият модел отбеляза световната си премиера във Франкфурт, а вече е в България. Като една истинска звезда, новата Astra е с изящен силует и ефирно излъчване. Тя наистина е „отслабнала“ с до 200 кг. в сравнение с предишния модел, поради което е доста по-икономична и в същото време по-пъргава и динамична на пътя. Създадена изцяло наново, на чист бял лист хартия, Astra се отличава не само с олекотена конструкция, но и се задвижва единствено и само от представители на последното поколение двигатели на марката. Моделът прави впечатление с многобройни нови електронни системи за безопасност и подпомагане на водача, които нямат конкуренция и дори отбелязват своята премиера в този автомобилен клас. Такава например е революционната матрична система на предните LED светлини без опасност от заслепяване IntelliLux LED®, каквато дори и премиум марките не предлагат за моделите си в този автомобилен сегмент.

Интелигентната, динамично реагираща система IntelliLux LED® се адаптира автоматично към актуалната пътна обстановка, предлагайки най-доброто възможно осветяване на платното и околностите във всеки един момент. „Ние демократизираме технологиите, осигурявайки достъпна цена на технологичните новости и внедрявайки ги в автомобили с висок производствен тираж. Интеграцията на най-новото в LED технологиите в нашите автомобили осигурява отлично представяне при шофиране нощем, което спомага за повишаване на безопасността на водача и на тези около него.” – сподели със задоволство Чарли Клайн, вицепрезидент автомобилен инженеринг в Opel, когато днес със своя IntelliLux LED® новият Opel Astra спечели наградата „SAFETYBEST 2015“. Отличието се присъжда от журито на AUTOBEST, съставено от независими, специализирани в автомобилната област журналисти от 26 европейски държави. „Матричната светлинна технология демонстрира пробив в сферата на автомобилните светлинни системи. След провеждане на изчерпателни изпитания от страна на много от членовете на журито на AUTOBEST системата доказа своята изключителна ефективност, спечелвайки си определението „магическа“.“ – гласи мнението на журито. Спечелвайки тази награда, Astra продължава успеха на Corsa, която бе обявена за „Най-добра автомобилна покупка в Европа за 2015“ (AUTO “Best Buy Car of Europe for 2015“).

Въпреки че е на пазара от началото на годината, на „Автосалон София“ новата Corsa за първи път се представя официално пред широката публика. Също за първи път на такъв форум в България се появяват и модният диктатор ADAM ROCKS, който се отличава с вдъхваща респект външност в стил outdoor, мек сгъваем покрив и новия трицилиндров турбодвигател, както и пътническата версия на новия Opel Vivaro, който прави впечатление със свежа визия, повече пространство, модерни технологии, елегантен дизайн и ефективни турбодизелови двигатели с най-нисък разход на гориво и емисии на въглероден диоксид в класа.

Посетителите на „Автосалон София“ – 2015 могат да се запознаят отблизо и с добре известните и обичани модели на Opel като субкомпактния SUV бестселър Mokka, шампиона по функционална гъвкавост Meriva, винаги привлекателния флагман Insignia във вариант седан, готовия за приключения Country Tourer със SUV характер, експресивен стил, отчетливи защитни елементи на каросерията и 4x4 задвижване, станалия еталон за гъвкавост на интериора благодарение на интелигентната си система на седемте седалки Flex7 Zafira Tourer и дори с пътническото 7 местно Combo.

Opel предлага толкова богата палитра от модели и оборудване за тях, че за всеки би било изключително лесно да открие или сам да конфигурира най-подходящия за своя вкус и изисквания автомобил.