Десетки артисти изразяват с музика надеждата си за Борис Гуджунов на благотворителен концерт в „София лайв клуб“

Десетки артисти изразяват с музика надеждата си за Борис Гуджунов на благотворителен концерт в „София лайв клуб“

Любими български изпълнители ще пеят за Борис Гуджунов тази вечер в „София лайв клуб“. Благотворителният концерт е с участието на Живко Петров, Орлин Павлов, Любо Киров, „Акага“, Поли Генова, Дичо, Митко Кърнев, Поли Генова и LaTiDa, Мария Илиева, Наско от БТР, Рафи Бохосян и Funky Miracle. Началото на събитието е в 21 ч. Входът е свободен, а в специална кутия ще се събират парични дарения. Управителният съвет на „Музикаутор“ съобщи, че е решил да участва в инициативата с предоставянето на помощ в размер на 1000 лв.

Eдна от големите звезди на естрадната музика с хиляди концерти, Борис Гуджунов, както и другите негови колеги от времето на социализма, е потърпевш от унищожаването при пожар на архива на „Концертна дирекция“. Затова и въпреки годините неспирна работа на сцената и в студията, той официално има около 5 години трудов стаж и преживява само с инвалидна пенсия в голяма бедност. Пред bTV министърът на културата Вежди Рашидов обеща, че ще бъдат направени законодателни промени, така че от следващата година всички естрадни изпълнители ще получават пенсия за прослужено време – 700 лева за заслуги в областта на културата.

От години Борис Гуджунов се бори с диабета и наскоро дълго време се лекува в болница заради усложнения от заболяването. Той трогна цялата страна с думите си: „Аз съм загубил всякаква надежда, въпреки че пеех в песента „Надежда“. Аз загивам – това е.”

„Надяваме се да се получи един незабравим концерт и, най-вече – да помогнем на любимия на Борис Гуджунов“ – това обръщение отправиха към публиката едни от участниците – музикантите от „Акага“.