Дебютът, който покори света - „Полулош“ на Сали Грийн, вече можете да прочетете и на български език

Дебютът, който покори света - „Полулош“ на Сали Грийн, вече можете да прочетете и на български език

„Полулош“ (изд. „Колибри“) - феноменалният дебютен роман на Сали Грийн, разказва вълнуващата история на Натан, незаконородения син на най-суровия черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните си способности. Когато Кора, майката на младежа, умира, той е обречен да се справя сам с изпитанията на живота. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, Натан си блъска главата върху въпроси като: Какво е да си полулош? Откъде идва лошотията? По наследство ли се предава от баща на син? Междувременно въздиша по крехката Аналис, отбива атаките на полусестра си Джесика и се опитва да се измъкне от клетката, която го задушава. Макар протагонистът на трилогията да е тийнейджър, книгата ще очарова и зрелия читател, дори и да не е пристрастен към фентъзи четивата и трилъри със свръхестествени елементи.

„Полулош“, книга първа от трилогията „Полуживот“ на британката Сали Грийн, до момента е преведена на 47 езика. Световната премиера на дългоочаквания първи том се състоя в началото на март тази година. Романът оглави множество литературни класации и несъмнено се нарежда сред най-дискутираните заглавия на 2014 г. Една година след финализирането на първия й договор за издаване, сключен в навечерието на Детския панаир на книгата в Болоня, Сали Грийн разби два световни рекорда на „Гинес“ - за „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“. Понастоящем писателката работи по втората книга от трилогията.

Филмовите права вече са откупени от Fox 2000, а продуцент на първия филм ще бъде Карън Розенфелт, която има зад гърба си проекти като поредицата „Здрач“ и „Пърси Джаксън 2“. Очаква се филмът да бъде зрелищна 3D продукция.