Dead Can Dance с ретроспектива на своето творчество на Античния театър в Пловдив

Dead Can Dance с ретроспектива на своето творчество на Античния театър в Пловдив

След като Лиса Джерард се включи в новия албум „Бучимиш“ на „Мистерията на българските гласове“, нейната група Dead Can Dance идва за първи концерт в България. Той ще се проведе на 30 юни на сцената на Античния театър в Пловдив и ще представлява ретроспектива на тяхното творчество. Под мотото A Celebration – Life & Works 1980 – 2019 събитието ще включи композиции от всички албуми на формацията и ще ни потопи в световното музикално наследство, музиката на Близкия и Далечния изток, Африка, средновековна Европа и Балканите.

Концертът на Dead Can Dance в Пловдив е част от световното турне на групата, на което ще бъде откроена и любовта на Лиса Джерард към българския фолклор. В единство с нашата митология той отдавна заема централно място в творчеството на групата. Лиса Джерард посочи „Мистерията на българските гласове“ като вдъхновители да се обърне към музиката в момент на житейска безизходица. Вторият сингъл от новия им албум Dionysus – Act II: The Invocation представя кукерските ритуали.

За концерта на Dead Can Dance на Античния театър в Пловдив ще пристигнат почитатели от цял свят и затова е останало ограничено количество свободни билети, които могат да бъдат закупени онлайн чрез системата на Тicketportal.bg, както и в OMV, Booktrading, НДK, касата на Дом на културата „Борис Христов“ и музикален магазин Music Center в Пловдив.

Събитието ще е първото от това турне, което ще се проведе на открито. Екипът на групата пристига ден по-рано, за да може да се запознае с акустиката на Античния театър и да подготви шоуто на Dead Can Dance до последния детайл.

Организатор на концерта е EventEase, а Джаз ФМ е медиен партньор.