Дарителската кампания „Най-същественото е невидимо за очите“ подкрепя СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“

Дарителската кампания „Най-същественото е невидимо за очите“ подкрепя СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“

В началото на този месец стартира кампанията „Най-същественото е невидимо за очите“ в подкрепа на СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“. Инициативата се провежда за първа година и е естествено продължение на благотворителната коледна кампания, която оптиките Grand Optics и Joy Optics проведоха в края на 2015-та г.

Във всеки обект на оптичните вериги има касичка за събиране на средства. Клиентите, решили да дарят средства за децата от училище „Луи Брайл“, ще получат като подарък календар, който е направен с картини и сувенири, изработени от децата през изминалата година.

Въпреки че възпитаниците на училището не виждат, те творят, играят и обичат като всички останали деца. Оптики Grand Оptics и Joy Optics ги подкрепят ежемесечно със средства и вярват, че клиентите също ще се включат с малки дарения.

Кампанията се осъществява в партньорство с различни медии, сред които и Джаз ФМ радио, което позволява максималното й популяризиране в цялата страна и набиране на достатъчно средства за нуждите на училището. Събраната сума ще бъде използвана за специализирани зали и съоръжения, брайлови машини и други обучителни средства, необходими за нормалното протичане на учебния процес. Ако желаете да се свържете директно с училището, можете да им пишете на [email protected] или да се обадите на телефоните, посочени в сайта им.

Кампанията стартира на 1 февруари 2016 г., а след приключването й в официалните сайтове на Grand Optics и Joy Optics ще бъде публикуван отчет за събраните средства.

За повече информация www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg

Фотография: © Grand Optics & Joy Optics / www.vandobrev.com