Даяна Крол се завръща към джаз стандартите в новия си албум Turn Up The Quiet и потегля на световно турне

Даяна Крол се завръща към джаз стандартите в новия си албум Turn Up The Quiet и потегля на световно турне

Даяна Крол обяви завръщането си към джаз стандартите с предстоящия си албум Turn Up The Quiet, който ще излезе на 5 май от каталога на Verve Records. С този проект канадската пианистка и певица подновява сътрудничеството си с известния продуцент, носител на „Грами“ Томи ЛиПума. Първият сингъл е нов прочит на класиката на Коул Портър Night And Day, която е изпълнявана от легенди като Ела Фицджералд, Франк Синатра, Били Холидей и Фред Астер, а през последните години сме чували версии, направени от Джейми Калъм и Бебел Жилберто.

„Дълго време обмислях репертоара. В компанията на най-големите ми приятели в музиката успях да разкажа историите в песните така, както ги чувствах. Понякога трябва да усилиш тишината, за да чуваш по-добре." – така Даяна Крол обяснява концепцията на новия си албум.

Пианистката и вокалистка сега упражнява пълен контрол върху новия си проект – тя избира песните, дава идеята за аранжиментите и събира три състава за реализирането на записите. В песента Blue Skies в началото чуваме триото на Даяна с басиста Крисчън Макбрайд и китариста Ръсел Малоун. Този състав се завръща към финала на албума за песента Dream на Джони Мърсър с оркестрация на Алън Броудбент. В квинтет с Кариъм Ригинс на ударните и Тони Гарниер на баса в I’ll See You In My Dreams гост с цигулката си е Стюарт Дънкан, а в Moonglow участва китаристът Марк Рибът. Квартет с участието на китариста Антъни Уилсън, басиста Джон Клейтън младши и барабаниста Джеф Хамилтън изпълнява Sway.

Копродуцентът Томи ЛиПума е продуцент на някои от най-популярните албуми на Даяна Крол – All For You, The Look Of Love и Live In Paris. Записите са направени и миксирани от легендарния Ал Шмит в студиото на Capitol в Холивуд. Turn Up the Quiet е 13-ят албум в дискографията на очарователната изпълнителка.

Diana Krall – Turn Up the Quiet

1. Like Someone In Love
2. Isn’t It Romantic
3. L-O-V-E
4. Night and Day
5. I’m Confessin’
6. Moonglow
7. Blue Skies
8. Sway
9. No Moon At All
10. Dream
11. I’ll See You In My Dreams

Даяна Крол е единствената джаз певица с 8 проекта, дебютирали на върха на класацията на „Билборд“ за джаз албуми. Крол е един от най-разпознаваемите артисти на нашето време, носителка е на 5 награди „Грами“ и 8 награди „Джуно“. Девет от заглавията в дискографията й са със златен статус по продажби, три - с платинен, а 7 са мултиплатинени.

Предишният диск на Даяна Крал Wallflower беше издаден в началото на 2015 г. В него тя изпълнява любими песни, с които е отраснала. Сред тях са класики на The Mamas and The Papas, „Ийгълс“, Боб Дилън и Елтън Джон, а една от композициите беше написана специално за проекта от Пол Макартни. Този романтичен, интимен албум, приобщаващ с красивата си носталгия, беше продуциран от Дейвид Фостър, известен като Човека-хит (Hit Man).

Романтиката е главен герой в Wallflower на Даяна Крол и Дейвид Фостър

С информацията за издаването на новия си проект Turn Up The Quiet Даяна Крол обяви и начало на световното си турне. То ще започне от САЩ на 2 юни, а през септември и октомври Крол ще изнесе концерти в Европа. Сред спирките й на Стария континент са държави като Дания, Холандия, Германия, Австрия, Белгия, Великобритания, Франция, Италия, Швейцария, Испания и др. Подробна информация ще откриете тук.

Автор на основната снимка: Mary McCartney