Цветът от щрайха на прочутата Миланска Скала открива IX Международeн фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“

Цветът от щрайха на прочутата Миланска Скала открива IX Международeн фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“

На 16 септември в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив PAGANINI String Quartet, в чийто състав са изтъкнати музиканти от прочутата „Ла Скала“, Милано, открива есенното издание на IX МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“. Водачът на ансамбъла - Франческо де Анджелис, е определян от критиката и публиката като един от знаменитите изпълнители на нашето време. През 1998 г. след международен конкурс той е избран от маестро Рикардо Мути за концертмайстор както на Оперния, така и на Симфоничния оркестър на Миланската Скала.

При гостуването си в Пловдив четиримата виртуози ще представят емблематична програма от шедьоврите в италианската съкровищница – великия романтик Верди, чийто мелодичен гений и до днес вълнува меломаните в цял свят, и магьосника на цигулката Николо Паганини с двата великолепни струнни квартета, истинско пиршество за публиката от времето на създаването им до днес.

Билети за концерта онлайн ще откриете тук, в Билетен център – Пловдив и в „Мюзик център“ на ул. „Отец Паисий“ 3.

Фестивалът е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с любезната подкрепа на Фондация „Америка за България“, Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата, Италиански културен институт.

На снимката: Франческо де Анджелис