Цяла палитра оригинални композиции на Ангел Заберски и Михаил Йосифов в концерта „Арт скици“ от фестивала ни Sofia Jazz Peak

Цяла палитра оригинални композиции на Ангел Заберски и Михаил Йосифов в концерта „Арт скици“ от фестивала ни Sofia Jazz Peak

Джаз, суинг, фолклор, фънк, латино; български и балкански ритми и джаз импровизации – концертът „Арт скици“ на Ангел Заберски квартет ще ни предложи много оригинална музика от Ачо и Мишо Йосифов на концерт на 8 юни от 20 ч. в „София лайв клуб“. Стоян Янкулов – Стунджи и Борис Таслев са другите двама музиканти, които се включват в събитието. С този концерт от фестивала ни Sofia Jazz Peak гостуваме на Европейския музикален фестивал, представен от „Кантус Фирмус“ в партньорство с Министерството на културата като част от Календара на културните събития на Столичната община за 2016 г.

Програмата „Арт скици“ е специално подготвена за този концерт. Сред пиесите на Ангел Заберски са вдъхновените от фолклора „Спомени от Странджа“ и „Сладка чубрица“, обърнатата към традицията You Have to Tell Me и гледащата към бъдещето – „Хип-хоп реге“. Джаз териториите ще разширим с пиесата на Мишо Йосифов Balkan Voyage. Композиции с елементи на суинг, фънк и латино допълват програмата на концерта.

Ангел Заберски квартет е имал редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се негови участия е на фестивала „Европейски дни на културата“ във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато ансамбълът вдигна на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.

  • Билети могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, online на Ticketsbg.com, както и на мястото на събитието един час преди концерта.