Чувствено изпълнение на песента Desperado е вторият сингъл от Wallflower на Даяна Крол

Чувствено изпълнение на песента Desperado е вторият сингъл от Wallflower на Даяна Крол

На два пъти през 1973 г. песента Desperado на Дон Хенли и Глен Фрей трогва слушателите – първо в записа на създателите й в едноименния албум на Eagles, а след това – в изпълнение на Линда Ронстад. Чувствена и нежна интерпретация на Desperado ни представя сега Даяна Крол в новия си албум Wallflower. Той съдържа 11 песни, вдъхновявали я през годините, както и една нова композиция, написана от Пол Макартни. Продуцент на Wallflower е носителят на 16 награди „Грами” Дейвид Фостър, а албумът излиза на 21 октомври.

Desperado е един от ранните хитове на Eagles. Той дава заглавието на техния втори албум. В Wallflower Даяна Крол още веднъж се обръща към музиката на американската рок група, като записва и друга тяхна въздействаща балада Can't Tell You Why – хит от 1980 г. Сред останалите песни в новия албум на канадската пианистка и вокалистка са още класики от края на 60-те години до наши дни – даващата заглавието на албума Wallflower на Боб Дилън, Sorry Seems to Be The Hardest Word на Елтън Джон, I’m Not in Love на 10cc, а от по-близкото минало е песента Don’t Dream It’s Over на Crowded House. Wallflower ще съдържа една съвсем нова композиция – специално за проекта Пол Макартни пише If I Take You Home Tonight. В албума Даяна включва три дуетни изпълнения – с Майкъл Бубле, Браян Адамс и Блейк Милс.

Като пилотен сингъл от Wallflower Даяна Крол представи California Dreamin’ на The Mamas & the Papas от 1965 г. „През последните 12 години мислех за това как да изпълня тази песен, тъй като винаги съм намирала за интригуващо усещането за копнеж в нея. Споделих го с Дейвид Фостър и след това си пуснахме записи на Шуги Отис. Търсех подобна атмосфера. Мисля, че завладяващият аранжимент с този ритъм стана перфектен. Това, че Греъм Неш пее в записа, прави песента още по-скъпа и специална за мен”, разказва Даяна Крол. Повече за тази песен ще откриете на сайта ни тук.

Даяна Крол и Дейвид Фостър споделят удоволствието от съвместната си работа по Wallflower. „Много ми беше приятно това ново усещане да съм в звукозаписното студио с превъзходните акомпанимент на пиано и оркестрации на Дейвид Фостър”, коментира Даяна Крол. Самият майстор на хитове добавя: „Даяна е отраснала, слушайки тези песни по радиото и на плочи. Този албум е специален заради начина, по който тя пресъздава всяка песен, по който влага сърцето и душата си във всяка сричка”.

Ето и песните, които ще чуем в Wallflower:
1. California Dreamin'
2. Desperado
3. Superstar
4. Alone Again Naturally (с Майкъл Бубле)
5. Wallflower (с Блейк Милс)
6. If I Take You Home Tonight
7. I Can't Tell You Why
8. Sorry Seems to Be the Hardest Word
9. Operator (That's Not The Way it Feels)
10. I'm Not in Love
11. Feels Like Home (с Браян Адамс)
12. Don't Dream It's Over

Обща идея за звученето на Wallflower създава специален микс, изработен от звукозаписната компания Verve:

Всяка премиера от Wallflower Даяна Крол подчерта с ексклузивност. California Dreamin’ тя представи специално чрез The Wall Street Journal, а Desperado – чрез USA Today.

Последния си албум Glad Rag Doll Даяна Крол представи през 2012 г. Вдъхновен от кабаретната естетика, той е продуциран от друг голям талант – Ти Боун Бърнет. Даяна Крол е джаз дамата с най-големи продажби на албуми за последните три десетилетия. В родината си – Канада, Даяна Крол печели осем награди „Джуно”, а в кариерата си има девет златни, три платинени и седем мултиплатинени албума. Само две седмици след премиерата на Wallflower тя тръгва на турне в Съединените щати. През ноември и декември Даяна Крол ще зарадва почитателите си в 26 американски града.

И още за Wallflower – тук.

Снимка: Браян Адамс.