Chase & Status, Sigma и Sub Focus се събират в София за концерта Night to Remember #2 на 18 юни в „Интер експо център“

Chase & Status, Sigma и Sub Focus се събират в София за концерта Night to Remember #2 на 18 юни в „Интер експо център“

Първото издание на Night to Remember се проведе през миналия септември с участието на Rudimental и Ella Eyre. Партито беше напълно разпродадено, а артистите останаха впечатлени от атмосферата в залата и енергията на почитателите. Шест месеца по-късно организаторите от KeenActs са готови с артистите за втора незабравима нощ. След две участия на фестивала SPIRIT of Burgas, Chase & Status са решили, че е време да видят и светлините на нощна София. MC Rage ще реди римите зад микрофона по време на диджей сета на британците, а в сетлиста очакваме да чуем и песни от новия албум на известното дуо, включително и току-що излезлия сингъл Control.

Набралите широка популярност у нас SIGMA са второто потвърдено име за шоуто. Изключително успешният им албум Life (2015 г.) донесе на групата платинен статус и много участия на най-големите фестивали в Европа (Glastonbury, T in the Park, Sziget), а сега за първи път ще имаме възможност да ги чуем и у нас. Синглите Nobody to Love, Changing (с Палома Фейт) и Coming Home (с Рита Ора) са продадени в над 2.5 милиона копия и са част от плейлистите на най-големите музикални радиостанции и телевизии през последната година. Освен диджеите на сцената ще видим и вокалистката Zoe Kypri и емситата Justyce, Rage и I.D. Атрактивната Zoe е вокал и на Artful Dodger и е предпочитана от SIGMA за вокалните изпълнения на живо на хитовете им Nobody to Love, Changing и Coming Home.

Финала за вечерта ще сложи не по-малко популярният у нас Sub Focus. Той стартира кариерата си на Jungle дръм енд бейс сцената и, вдъхновяващ се от продуценти като The Prodigy, Chemical Brothers и Daft Punk, постепенно се превръща в една от най-ярките звезди. X-ray е първата песен, която кара големите лейбъли да му обърнат внимание, а ремиксът на Smack My Bitch Up му носи турне на три континента и договор с легендарния лейбъл RAM records.

Освен всички тези чуждестранни артисти във вечерта ще има и българско участие в лицето на най-доброто дръм енд бейс дуо у нас – High Roll (HMSU). Konspirator и Mocks попадат в полезрението на Formation Records преди няколко години и веднага са взети под крилото на един от най-легендарните лейбъли на Острова. Следват участия на големи фестивали в Европа и издаването на няколко EP-та под зоркия поглед на DJ SS.

  • Билетите за Night to Remember #2 се продават на цени от 50 лв. в мрежата на Eventim.bg, включително бензиностанции OMV, The Mall и Билетния център на НДК.

Междувременно дойде новината, че дългоочакваната първа поява у нас на шесткратния носител на „Грами“ SKRILLEX най-после ще се състои. Датата е 15 юли, а мястото – паркът до Терминал 2 на летище „София“. Обещанието му е за пълно двучасово шоу в стила на най-големите фестивали по света.

Джаз ФМ е медиен партньор.