Боб Джеймс и Дейвид Санборн с нов съвместен албум - Quartette Humaine

Боб Джеймс и Дейвид Санборн с нов съвместен албум - Quartette Humaine

На 20 май е световната премиера на новия албум на легендарните Боб Джеймс и Дейвид Санборн, наречен Quartette Humaine. Това е първият съвместен проект на двамата световноизвестни джаз музиканти след огромния успех на проекта им Double Vision от 1986 г.

Quartette Humaine ни предлага чиста проба джаз: класически, неподправен и успокояващ. В записите участват Джеймс Джинъс (бас) и Стийв Гед (барабани). Повечето от композициите в албума са оригинални произведения на Дейвид Санборн и Боб Джеймс. Албумът е посветен на Дейв Брубек и по-специално на неговите записи с Пол Дезмънд.  

Боб Джеймс е един от най-известните джаз пианисти в света, двукратен носител на награда "Грами", продуцент и аранжор. Той е сред  музикантите с водеща роля в утвърждаването и популяризирането на смуут джаза по света. Боб Джеймс е открит за света на джаза от Куинси Джоунс по време на фестивала Notre Dame Jazz Fest през 1963 г. и една година по-късно записва първата си плоча Bold Conceptions за Mercury Records. През следващите 50 години музикантът ще издаде 58 албума и ще получи множество награди и отличия.

Дейвид Санборн е един от най-успешните и популярни американски саксофонисти, който печели световна слава през 80-те години на миналия век. Кариерата на Санборн включва 24 албума, 6 награди "Грами", 8 проекта със златен статус по продажби и един платинен. Дейвид Санборн е известен с редица проекти, в които смесва различни жанрове  - традиционeн джаз с R&B и поп. Санборн започва да свири на саксофон още в гимназията, повлиян от големите имена в блус музиката на Чикаго. Той издава първия си солов албум Taking Off през 1975 г.

Съдържание на Quartette Humaine:

1. You Better Not Go To College
2. Geste Humain
3. Sofia
4. Follow Me
5. My Old Flame
6. Another Time, Another Place
7. Montezuma
8. Genevieve
9. Deep In The Weeds