Благотворителна кампания под егидата на Община Плевен за лечението на Антонио

Благотворителна кампания под егидата на Община Плевен за лечението на Антонио

В благотворителна кампания за лечението на 15-годишния Антонио Николаев Антонов семейството на детето отправя призив за дарителство, а Община Плевен организира втори концерт за набиране на средства. Антонио е с диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък. Родителите избират за лечение присаждане на стволови клетки в Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва. Цената на процедурата е 105 000 евро. Антонио е одобрен от лечебното заведение, но Фондът за лечение на деца не отпуска финансиране с мотива, че този вид терапия е клинически недоказан метод на лечение. Семейството трябва да осигури цялата сума, което не е по силите му – и се обръща с призив за дарителство. Краен срок за събиране на парите няма, но колкото по-рано се извърши процедурата, толкова по-добре, тъй като състоянието на детето се влошава.

Дарителска сметка:
Антонио Антонов
„Уникредит Булбанк“ гр. Плевен
BIC: UNCRBGSF
BG22 UNCR 7527 1045 7125 18

Във фейсбук е създадена страница „Благотворителна кампания за Антонио“, на която са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки.

Община Плевен поема патронажа над благотворителната кампания за набиране на средства чрез своя отдел „Култура“ (тел. 064 881 290). Под егидата на тогавашния кмет проф. д-р Димитър Стойков, д.м.н., общината организира благотворителен концерт с участието на Любо Киров, Петя Буюклиева, „Тоника СВ“, Били Хлапето, Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, възпитаници на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Чрез събитието са постъпили 9 000 лева. Следващата проява за набиране на средства предстои на 12 декември от 18 ч. в Драматичен театър „Иван Радоев“, а в нея се включват Нели Петкова, Дамян Попов, Христо Косашки, дует „Мания“, Берковската духова музика, „Северняшки ансамбъл“ – Плевен, и обявената като „най-голямата българска народна певица“, чието име се пази като изненада. Събитието отново е с подкрепата на Община Плевен.

До момента в кампанията в подкрепа на Тони са събрани общо 45 000 лв., включително от частни спонсори, обществени организации и Математическата гимназия в Плевен. Нужни са още 165 000 лв.

Семейството на Антонио е готово да отговори на всички въпроси на благодетели. Телефонът на бащата Николай Антонов е: 088 804 4971, електронната му поща: [email protected], а пощенският адрес: ул. „Александър Стамболийски“ №33, с. Горна Митрополия, община Долна Митрополия, обл. Плевен.