Билетите за новото шоу на „Дисни“ с Оркестъра на Класик ФМ са в продажба от утре

Билетите за новото шоу на „Дисни“ с Оркестъра на Класик ФМ са в продажба от утре

От 6 ноември започва продажбата на билетите за грандиозната продукция Pixar in Concert на компанията „Дисни“, която ще бъде представена за първи път в България през този концертен сезон. Събитието ще се състои на 28 февруари 2016 г. в Зала 1 на НДК с начален час 18. Шоуто ще покаже на голям екран с HD качество откъси от любимите филми на Disney/Pixar в съчетание с жива музика, изпълнена от голям симфоничен оркестър. Популярните герои от „Играта на играчките“, „Колите“, „Търсенето на Немо“, „Храбро сърце“, „Рататуй“ и „Таласъми ООД“ ще зарадват малките зрители и техните родители, а на сцената ще излезе Оркестърът на Класик ФМ радио с диригент Максим Ешкенази. Автори на музиката са най-модерните холивудски композитори от последните години: Ранди Нюман, Майкъл Джакино, Патрик Дойл и др. Концертът е част от цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Представлението е лицензирано от Disney Music Publishing и Buena Vista Concerts.

Разгледайте нашата фотогалерия от концерта за малки и големи на Оркестъра на Класик ФМ по-рано тази година: „Дисни” вълшебство с Оркестъра на Класик ФМ и солистите Орлин Павлов, Милица Гладнишка, Весела Бонева и Александър Мутафчийски под диригентството на Григор Паликаров

За трета поредна година цикълът „Музиката на Америка“ включва в програмата си продукция с марката „Дисни“. След като в предишните два сезона с огромен успех бяха организирани две представления „Disney in Concert“ с музика от класическите филми „Цар Лъв“, „Малката русалка“, „Аладин“, сега идва и концертното представяне на по-новите хитове, които също са част от групата на „Уолт Дисни“.

Студиото за анимационни филми Pixar е създадено през 1979 г. като част от групата на Lucasfilm. Компанията създава нов метод за постигането на висококачествени фото-реалистични изображения. През 1986 г. студиото Pixar е закупено от Стив Джобс. Първият анимационен филм, който се появява под тази марка е „Играта на играчките“. Той е представен през 1995 г., а през следващите години излизат още единадесет продукции, които се нареждат сред най-печелившите анимации на всички времена. Шест от тях получават „Оскар“ за най-добър анимационен филм. И до днес „Играта на играчките 3“ от 2010 г. е на първо място в класацията за най-печеливш филм за всички времена с приходи от над 1 милиард долара. През 2006 г. студиото Pixar е придобито от компанията „Уолт Дисни“ за 7,4 милиарда долара, като по този начин Стив Джобс става най-голямият й акционер. Последният филм на Pixar „Отвътре навън“ бе представен в България през юни с огромен успех.

„Дисни“ отново е вълшебство с най-популярните млади звезди на Америка и прочутия майстор на хитове Дейвид Фостър

Билетите за Pixar in Concert са на цени от 20 до 60 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК и онлайн на Ticketsbg.com. Децата до 6-годишна възраст, които няма да ползват отделно място, ще могат да видят шоуто на символична цена от 2 лв., което покрива тяхната застраховка, по изискване на „Дисни“. Закупилите абонамент за цикъла „Музиката на Америка“ 2015 – 2016 г. могат да ползват отстъпка от 10% от цените на билетите за Pixar in Concert само на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ срещу представяне на абонамента.