Би Би Кинг и Джони Мичъл се борят със здравословни проблеми, но състоянието на легендарните музиканти се подобрява

Би Би Кинг и Джони Мичъл се борят със здравословни проблеми, но състоянието на легендарните музиканти се подобрява

Би Би Кинг беше приет в болница в понеделник вследствие на дехидратация, свързана с диабета – това потвърди дъщерята на блус легендата пред Los Angeles Times. През последните 2 десетилетия 89-годишният музикант страда от захарен диабет тип 2. Вчера Би Би Кинг изпрати съобщение до своите почитатели: „Искам да благодаря на всички за тяхната загриженост и добри пожелания. Чувствам се много по-добре и днес излизам от болницата.“

Миналата година през октомври Би Би Кинг беше принуден да отмени 8 концерта от турнето си, след като се почувства зле след изява в House of Blues в Чикаго. Тогава той се бореше с дехидратация и изтощение. Над 65 години музикантът е постоянно на път и изнася над 300 концерта годишно, но в последно време забави малко темпото и намали концертите до 100 на година.

Миналата седмица във вторник друга музикална легенда беше приета по спешност в болница. Джони Мичъл беше открита в безсъзнание в дома си в Бел Еър в Лос Анджелис. Няколко дни по-късно беше съобщено, че състоянието на Мичъл се подобрява. Последното съобщение, качено на нейния официален уебсайт, е от 3 април и гласи следното: „Ние сме окуражени от напредъка й, тя продължава да се подобрява и укрепва с всеки изминал ден.“

Джони Мичъл страда от рядко заболяване, наречено болест на Моргелон. Тя се характеризира със силна чувствителност и усещания за пълзене и хапане по кожата. Мнозина лекари оспорват медицинската диагноза, наричайки болестта форма на психоза.

Проблемите със здравето на Джони Мичъл и Би Би Кинг предизвика огромен отзвук по целия свят. Милионите почитатели на двамата музиканти изпратиха своите искрени пожелания за бързо оздравяване и възстановяване.

Снимка: Би Би Кинг в Хамбург през 1971 г., от фейсбук профила на музиканта.