Безплатно участие във FUNDAY в Ден на любовта към знанието на 15 февруари

Безплатно участие във FUNDAY в Ден на любовта към знанието на 15 февруари

Ден след Деня на любовта FUNDAY кани децата на възраст от 4 до 12 години на безплатен Ден на любовта съм знанието. Образователният проект предвижда 5-часови занимания всяка събота от 10 до 15 ч., по време на които чрез разглеждане на значими теми, в специални занимания и в много игри децата учат английски език. И също така творят и спортуват. „Всяка събота при нас идват около 90 деца, но имаме капацитет за още поне 50 – 60, които са добре дошли при нас тази събота.“ – отправи покана ръководителят на FUNDAY Елена Немцова в ефира на Джаз ФМ. Необходима е регистрация на funday.bg.

„Наша мисия във FUNDAY е да провокираме любопитството на децата, да им покажем колко е лесно да проговорят този труден английски език, защото наистина е лесно. Език се учи в най-ранна възраст, тогава се „попива“ без усилие. FUNDAY се основава на това знание – децата да потънат в една чуждоезикова среда за пет часа всяка събота, така че да започнат да чуват езика, мелодиката и ритмиката му, и да разберат, че не е трудно да започнат да го използват. Всеки чужд език трябва да се учи като майчиния – когато първо проговориш, разбираш, че не е трудно, а след това се ограмотяваш.“ – описа спецификата на обучителния процес тя.

За да бъде интересно и любопитно за децата, всяка събота има различна тема и така те научават много интересни факти за света. Всяка година FUNDAY има свой специален образователен акцент с близка до децата тема. Сега той е грижата за планетата и опазването на природата. „Преподавателите запознават децата с теми като здравословното хранене, забележителностите по света. И когато празнуваме Св. Валентин, децата ще отпразнуват любовта към знанието – най-голямото богатство за всеки един човек. Постоянно показваме на децата колко ценно и безценно е знанието. То ни прави силни и е най-голямото ни богатство.“ – посочи Елена Немцова.

FUNDAY работи с преподаватели по английски, които са автентични носители на езика. Децата имат специални занимания като готварство и спорт. „Програмата е за деца от 4 до 12-годишна възраст, които след 4 – 5 съботи започват съвсем спокойно да говорят на английски език. Те се отпускат и започват да мислят на английски. В часовете по готварство този уикенд ще изработваме сърца, ще ги декорираме, изпичаме и опаковаме за майките. Заниманията по спорт ще включват бейзбол, фехтовка и катерене, а приложните дейности ще са декорация, квилинг, декупаж. Преподавателите ни от англоговорящи държави ще имат часове, в които ще разказват прелюбопитни факти, за да отпразнуваме любовта към знанието. Децата са пълни с енергия и с възможност да попиват новите знания, стига те да са поднесени по майсторски начин. Тук децата не усещат, че учат.“ – описва концепцията на FUNDAY Елена Немцова, като посочва и специалните занимания за предстоящата събота.

В Деня на любовта към знанието, 15 февруари, ще бъде изтеглена и томбола, голямата награда в която е едноседмичен престой в Лятната академия на чуждоезиковата програма FUNDAY. Тя се провежда за 11 седмици всяко лято и събира децата в англоговоряща среда всеки ден от 8 до 17 ч. Освен пет часа по английски, малчуганите практикуват и много спортове – езда, плуване, скуош и др. „Преподавателите използват различни техники децата да се забавляват през целия ден, а накрая се оказва, че са научили много. Ако обичаш това, което правиш, то се превръща в мисия и ти си полезен за всички хора.“ – посочва водещото за FUNDAY ръководителят на програмата Елена Немцова.

  • Интервюто на Светослав Николов с Елена Немцова можете да чуете чрез бутона „Аудио“.