Бет Мидлър дебютира в главната роля в мюзикъл на „Бродуей“. Постановката е с рекорд по предварителни продажби

Бет Мидлър дебютира в главната роля в мюзикъл на „Бродуей“. Постановката е с рекорд по предварителни продажби

Бет Мидлър ще пресъздаде образа на Доли Галахър Ливай от мюзикъла Hello, Dolly! при своя дебют в главна роля в мюзикъл на „Бродуей“. Звезда в звукозаписното студио и на снимачната площадка, създала музикалния киношедьовър „Розата“ по живота и творчеството на Дженис Джоплин, на 71-годишна възраст сега Бет Мидлър казва, че се е преоткрила чрез танца. Постановката постави рекорд по предварителни продажби.

Фасадата на театър „Шуберт“ в навечерието на премиерата. Източник: страницата на спектакъла в туитърФасадата на театър „Шуберт“ в навечерието на премиерата. Източник: страницата на спектакъла в туитър

В четвъртото представяне на мюзикъла на „Бродуей“ той се играе в театър „Шуберт“. Премиерата е на 20 април, а преди часове бе първото закрито представление. След генералната репетиция пред публика Бет Мидлър написа във фейсбук: „Вълшебна нощ!“ Постановката вече отбеляза своя първи рекорд – от предварителни продажби тя събра безпрецедентните 40 милиона долара. Партньор в спектакъла е Дейвид Хайд Пиърс, познат ни от сериала „Фрейзър“ и популярно лице на „Бродуей“.

Хармонията на живота с усмивка и любов Бет Мидлър изпява в албума си It’s The Girls!

Първата постановка на Hello, Dolly! на „Бродуей“ се играе от 1964 до 1970 г. с Каръл Чанинг в главната роля и печели 10 награди „Тони“. Отличени са и авторите: музиката е на Джери Хърман, а либретото – на Майкъл Стюарт. В образа на централния персонаж е влизала и Джинджър Роджърс. Успехът е толкова голям, че през 1969 г. Джийн Кели създава филм с участието на Барбра Страйсенд и Уолтър Матау. Лентата спечелва три Оскара и има още четири номинации.

Бет Мидлър и Каръл ЧанингБет Мидлър и Каръл Чанинг. Източник: фейсбук страницата на спектакъла

Ролята в Hello, Dolly! е третото излизане на Бет Мидлър на „Бродуей“ – през 2013 г. тя игра в моноспектакъла „Оставям те за десерт“ (I’ll Eat You Last: A Chat With Sue Mengers), а през далечната 1964 г. дебютира в „Цигулар на покрива“. Сега обаче тя за първи път излиза в главната роля в мюзикъл: „Винаги съм танцувала, но никога в синхрон с още 10 – 12 души на сцената. По време на репетициите научих много – и това е страхотно! Обичам да танцувам! Всеки трябва да танцува – веднага усещаш как бремето се смъква от плещите ти. Невероятно е!“ – прикани ни тя да споделим нейната страст в интервю за „Билборд“ миналата година.

Източник на основната снимка: фейсбук страницата на Бет Мидлър